Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Agilityesteet

7 tuotetta 1 kaupasta

Agilityn harrastaminen

Agility on koiran ja omistajan yhteinen, todellista ketteryyttä ja taitoa vaativa harrastus, jota on Suomessa harrastettu vuodesta 1987. Agility lajina syntyi 1970-luvulla Englannissa, hevosten estekisoissa taukojen aikana järjestettyjen koirien estekisojen innoituksesta. Agility tarkoittaa suomeksi ketterää, sille ehdotettiinkin suomenkielistä nimeä vikellys, mutta yleisesti laji tunnetaan täälläkin agilityna.

 

Agility on todella suosittu laji myös Suomessa. Laji aloitetaan, kun koira on saavuttanut täysikasvuisuuden ja oppinut peruskäyttäytymissäännöt. Muita vaatimuksia ei ole. Agitilitykilpailuihin voi osallistua minkä tahansa koiran kanssa, kaikki rodut ja roduttomuus ovat sallittuja.

 

Agilityn kouluttaminen perustuu koiran nopeaan palkitsemiseen. Palkitseminen ja motivointi toimii eri koirilla eri keinoin, toisilla toimii makupalat, toisilla naksutin, kolmansilla lelut ja leikki.

 

Agilityrata ja agilityesteet

Agilityrata koostuu 20-25 erilaisesta esteestä, joissa on puomiesteitä, renkaita, muureja, putkia, tunneleita, A-esteitä, keinulautoja.... Agilityrata tulee suorittaan mahdollisimman puhtaasti ja nopeasti.

 

Agilityesteitä voi hankkia myös kotiin, ja kannattaakin hankkia, jos koiran kanssa harrastaa aktiivisesti. Toki kotona ei tarvitse olla kaikkia yli 20 estettä, vaan muutama peruseste riittää. Agility puomit, kepit ja putket saa nykyään kaikki netistä tilattua suoraan kotiin, ja todella edullisesti. Esimerkiksi Zooplus verkkokauppa myy Agility Fun Sport agilityrataa, perustarvikesettiä agilityyn 99 eurolla, ja tällä setillä todellakin harjoittelee kaikkiin mahdollisiin kisoihin! Setissä on neljä estettä: putki eli tunneli, rengaseste, agilitypuomi, jonka korkeutta voi muuttaa, sekä agilitykepit, joita pujotellaan.

 

Agilityradan voi rakentaa myös itse, netistä löytyy ohjeita radan rakentamiseen ja kokemuksia itsetehdyn radan käytöstä. Valmiit radat ovat kuitenkin todella edullisia, kevyitä ja helppoja liikutella, että voi olla ettei itse tekeminen tässä tapauksessa kannata.

Siirry alkuun