Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Basic
Flamingo
Karlie
Kurgo
Rukka
Trixie
Bfg
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Autoilu

83 tuotetta 1 kaupasta

Turvallisuuteen kannattaa panostaa koiran kuljettamisessa 

Koiran kuljettamiseen autossa on hyvä olla tarvittavat suojat ja varusteet. Aivan välttämätöntä turvallisuuden kannalta autossa on olla kunnollinen ja kestävä koiraverkko, ristikkö tai kalteri, mikäli koira matkustaa auton peräkontissa, josta on avoin kulku matkustamoon. Umpinaisessa peräkontissa koiraa tuskin on koiran arvon mukaista edes kuljettaa. Tällöin koira on parempi ottaa takapenkille istumaan.

Sopivan koiranverkon valintaan vaikuttaa koiran paino

Koiraverkon vahvuus mitoitetaan koiran painon mukaan: mitä painavampi koira, sitä vahvempi verkon pitää olla. Verkko nimittäin estää törmäyksessä koiraa lentämästä matkustajien niskaan. Verkko on siis ehdottoman tärkeä niin matkustajien kuin koirankin turvallisuuden kannalta. Pieni ja kevyt koira taas voi markustaa vaikka kevyessä häkissä tai suojaverkko voi vain olla kevyt punottu verkko.

Turvavyöt vai kuljetushäkki?

Jos koira matkustaa takapenkillä, tulee se kytkeä asianmukaisesti kiinni myös siellä. Isommat koirat matkustavat takapenkillä turvavöissä kuten ihmisetkin, kun taas pienemmille koirille kätevä tapa matkustaa on kuljetushäkki, jonka puolestaan saa kytkettyä kiinni takapenkin turvavöihin.

Istuinsuojat säästävät siivoukselta

Koiranomistajan auto on tunnetusti täynnä karvoja. Enimpiä sotkuja ja karvoja voi kuitenkin välttää asianmukaisilla istuinsuojilla, joita saa niin takapenkkien kuin etupenkkienkin suojaksi. Peräkonttiin taas saa käteviä koiranpetejä, jotka suojaavat samalla autoa sotkeutumiselta sekä takapuskuria naarmuuntumiselta.

Älä jätä koiraa suljettuun autoon!

Koiraa ei saa koskaan jättää yksin kokonaan suljettuun autoon! Varsinkaan kesällä, sillä ei tarvitse olla edes kovin lämmin, kun autossa lämpötila nousee todella korkeaksi! Jos koira viettää tuntikausia esimerkiksi 30-40 asteisessa autossa, voi koiralla olla hengenlähtö lähellä. Koiran voi jättää hetkeksi autoon yksin vain, jos ikkuna on auki. Koira voi kuitenkin karata avonaisesta ikkunasta, joten Trixien raitisilmaristikko ikkunaan on todella hyvä apuväline silloin, jos koiran kanssa matkustaa kesällä paljon autolla.

Siirry alkuun