Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
EBI
Flamingo
Kong
Little&Bigger
Pro Dog
StarMark
Trixie
Nerf
Pawise
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Heitto- ja noutolelut

94 tuotetta 1 kaupasta
< Edellinen

Koiran heittolelut toimivat noutamisen opettelussa

Yksi koiran lempileikkejä ja harrastuksia on luontaisesti noutaa erilaisia asioita, sillä se on kuin kiinniottamista tai metsästämistä. Heittoleluilla leikkimisen lomassa onkin todella hyvä opetella noutamista, antamista ja luovuttamista. Tämä leikki on leikkiä, mutta silti se kannattaa ottaa tosissaan, eikä antaa koiran esimerkiksi pitää heittolelu murinan kanssa itsellään.

Erilaisia vaihtoehtoja heittoleluiksi

Heittoleluna toimii yksinkertaisimmillaan pihalta löydetty keppi, mutta joskus on helpointa, että lelut ovat kokonaan erikseen. Usein käy niin, että koira kantaa keppejä koko ajan pihalla ollessaan isännän jalkojen juureen leikin toivossa eikä oikein voi keskittyä mihinkään muuhun. Hyviä heittoleluja ovat pallot, patukat sekä keikot ja frisbeet. Trixie, D&D ja Kong merkeiltä löytyy näitä kaikkia. Näiden lelujen hintoja on helpoin vertailla netistä ja tilata edullisimmasta verkkokaupasta. Trixiellä on myös kelluva frisbee, joka on kätevä uimaleikeissä.

Leikki on tärkeää opetella oikealla tavalla

Heittoleluilla leikkimisen voi kyllä aloittaa ihan pennun kanssa, mutta on tärkeää opetella leikki alusta asti oikein. Koiran täytyy aina käskettäessä tuoda lelu omistajalleen. Jos tämä ei tuo, perusopetusta kannattaa jatkaa niin kauan että koira osaa oikean noutamisen ja tuomisen. Noutamistaidosta kun on paljon hyötyä myöhemmin ja monissa muissa tehtävissä.

Siirry alkuun