Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Basic
Best Friend
Scruffs
Symppis
Trixie
Tickless
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Kirppu- ja punkkisuojatuotteet

15 tuotetta 1 kaupasta

Kirppu- ja punkkisuojatuotteet netistä turvaamaan koirien ulkona liikkumista

Koirat osaavat valita reittinsä usein niin, että kirput ja punkit pääsevät hyppäämään koiran turkkiin. Heinikot, metsä ja meren ranta ovat lenkkipaikkoina mieluisia, mutta keväästä syksyyn koira tulee tarkistaa läpi aina lenkkien jälkeen. Punkit alkavat liikkumaan, kun lämpötila nousee 5-7 asteeseen, joten tarkkana saa usein olla jo huhtikuussa. Koirille on olemassa myös ennaltaehkäiseviä tuotteita kuten, punkkipantoja tai paikallisvalelulioksia. Paikallisvalelulios leviää koiran verenkierrosta ihoon ja koiran rasvakerrokseen. Myrkyn voimasta punkki halvaantuu ja kuolee, kun se puree koiraa. Paikallisvalelulios ehkäisee myös hyttysten tai pistokärpästen pistoja. Liuosten vaikutusaika on noin kuukausi, joten paikallisvaleluliosta tulee käyttää useamman kerran kesässä. 

Punkkipanta karkottaa mutta myös tappaa myrkyllään purempaan päässeitä puutiaisia eli punkkeja. Punkkipannan vaikutusaika on noin kolme kuukautta, joten sitä tarvii uusia suhteellisen harvoin. Punkkipannassa on haitallisia vaikutuksia vesistöille, joten se tulisin irroittaa aina ennen kuin koira ui. Punkkipanta on suhteellisen edullinen hankinta. Herkkäihoiselle tai paksuturkkiselle koiralle punkkipanta ei ole paras vaihtoehto, koska se vaatii hankaussähköä ihon kanssa, joka saa myrkyn erittymään.

Punkkipihdit ovat koiranomistajan perustarvikkeita

Punkkien ehkäisystä huolimatta jokaisen koiranomistajan kannattaa kuitenkin hommata myös punkkipihdit tai useammat. Punkkipihdeillä punkin poistaminen käy näppärästi, joten niitä kannattaa kuljettaa myös matkoilla mukana. Punkkipihtejä voi ostaa kätevästi netistä. Niitä on saatavilla erilaisia, joten kokeilemalla selviää, mikä tuntuu itsestä kätevimmältä. 

Siirry alkuun