Koiratarvikkeet netistä

Koiran kuivaruoka

146 tuotetta 1 kaupasta
< Edellinen

Parhaat koiran kuivaruokamerkit

Suomessa suurin osa koirista syö pääasiassa kuivamuonaa. Sinänsä kuivaruoka on ihan käypää tavaraa koiralle ja hyvää ravintoa, se on siistiä ja helppoa, helppo ottaa mukaan ja säilöä. Usein sellaisenaan kuivaruoka on kuitenkin koiralle köyhää ja liian hiilihydraattipitoista ruokaa.

Valitse terveellinen vaihtoehto

Kuivaruuan hiilihydraattipitoisuus on 30-60 % välillä. Hiilihydraatit tulevat viljasta, riisistä, maissista ja perunasta. Koira kyllä tarvitsee hiilihydraattejakin, mutta lihansyöjänä luonnossa koiran ravinto koostuisi pääasiassa proteiineista eli lihasta ja muista eläinkunnan tuotteista. Siksi kuivaruuan lisäksi kannattaa koiralle tarjota lihaa joko raakana tai kypsänä. Myös tuoreista luista koira saa monipuolisesti pakollisia kivennäisaineita ja vitamiineja.

Kuivaruoka täynnä vitamiineja jotka eivät imeydy

Koirien kuivaruoan tuoteseloste on pitkä ja vivahteikas. Määrällisesti laadukkaassa kuivaruuassa on paljon ja monipuolisesti vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita, joita koira tarvitsee. Näitä on usein jopa yli saantisuositusten. Kun pelkkää kuivaruokaa syövien koirien vitamiinimääriä mittaa verestä, totuus on kuitenkin usein, että nämä koirat kärsivät usein vitamiininpuutteesta.

 

Tämä johtuu siitä, että kuivaruuassa vitamiinit ja kivennäiset ovat huonosti imeytyvässä "teollisessa" muodossa. Koiran elimistö ei pysty käyttämään ja hyödyntämään näitä yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi tuoreen lihan luonnollisia vitamiineja. Tämä on yksi syy, miksi koiralle kannattaa aina antaa myös tuoretta ruokaa kuivaruuan lisäksi.

Mikä on hyvä koiran kuivaruoka?

Hyvää koiran kuivaruokaa ei välttämättä tunnista korkeasta hinnasta vaan hyvästä hinta-laatusuhteesta. Kuivamuonien kilohinta (isossa säkissä) vaihtelee noin 0,75–6,00 euron välillä. Karkeasti yleistäen voidaan sanoa, että hinta-laatusuhteeltaan parhaat muonat maksavat noin 1,50–3,00 €/kg.

 

Kalliissa ruuissa saattaa maksaa brändi, ei niinkään ruuan hyvät ravintosisällöt ja ominaisuudet. Siksi kannattaakin katsoa tarkkaan ravintosisältöjä ja kokeilla erilaisia ruokia koiralla. Ehkä kannattaa välttää niitä kaikkein halvimpia ruokia, mutta toisaalta ei ole mitään järkeä ostaa heti markkinoiden kalliimpia tuotteita, kun se paras tuote saattaa löytyä jopa jostain edullisemmista ruuista.

Onko kuivaruoka hyvä koiralle?

Koirien kuivamuonat ovat aina rankasti prosessoituja ja teollisesti käsiteltyjä, joten jos vertaa kuivaruokaa luonnolliseen tuoreruokaan, jota koira söisi luonnossa, on lienee sanomattakin selvää, mikä ruoka olisi koiralle parasta. Kohtuus kuitenkin kannattaa säilyttää, eihän ihminenkään ole todella sairas vaikka syö välillä eineksiä, mutta jos ruoka koostuu pääasiassa pelkistä teollisista lihapullista ja ranskanleivästä, ihminen ei voi fyysisesti hyvin. Ainakaan vanhemmiten.

 

On niin helppo antaa se napukuppi koiran kuonon eteen, mutta kannattaa silti panostaa ruokaan hieman monipuolisemmin. Ainakin hankkimalla laadukas kuivamuona.

Koiran kuivaruoka lyhyesti:

  • Kuivaruokien hiilihydraattipitoisuudet ovat 30-60%
  •  
  • Hyvä hinta-laatusuhde kuivamuonissa on 1,50–3,00 euroa kilolta
  •  
  • Kuivamuonien vitamiinit ovat usein huonosti imeytyvässä muodossa, siksi kannattaa antaa lisäksi myös tuoretta ruokaa, lihaa ja luita
Siirry alkuun