Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
All For Paws
Basic
Busy Buddy
Dental
Doggy
EBI
Flamingo
Hear Doggy
Ideal Dog
Kong
Little&Bigger
Nina Ottosson
Petsafe
Phoenix
Pro Dog
StarMark
Trixie
Itsybitsy
Jw
Nerf
Pawise
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Lelut ja aktivointi

488 tuotetta 1 kaupasta
< Edellinen

Koiran lelut ja koiran aktivointi

Koiran riittävä aktivointi on nykypäivän koiranomistajan ehkä yksi suurimpia haasteita. Aiemmin koirat elelivät pääasiassa maalla, maatiloilla, niillä oli runsaasti työtä ja aktiivista touhua esimerkiksi paimentamisessa ja vahtimisessa. Nykyään reilusti suurin osa koirista asuu kaupungeissa, kerrostaloissa ja omakotitaloissa, pääasiassa sisätiloissa. Nämä koirat vaativat erikseen aktivointia, muuten ne pitkästyvät ja alkavat käyttäytyä häiristevästi.

 

Helppo tapa aktivoida myös aikuista koiraa ovat erilaiset koiran lelut, joita netissäkin on satoja ja satoja vaihtoehtoja. Lelujen kanssa koira voi purkaa energiaa, pitää hauskaa ja toisaalta vain kuluttaa aikaa. Esimerkiksi koiran pehmolelujen kanssa koira viihtyy usein ihan itsekseen, samoin pallolla leikkien tai narusolmuja repien. Koiran ääntävät lelut saavat jotkut koirat todella innostumaan.

 

Varsinkin pikkukoiralle on tärkeää olla tarpeeksi leluja saatavilla ja paljon ajanvietettä sisällä. Jos näin ei ole, on lähes varma, että kengät, sohvat ja muut tavarat talossa joutuvat pikkukoiran ajanvietteeksi ja jälki onkin sitten sen näköistä! Varsinkin jos koira on yksi, on tärkeää että leluja on koko ajan saatavilla. Pikkukoiralle sopivat erilaiset purulelut, sillä sen lähteviä tai uusia hampaita usein kutittaa ja se tykkää sen takia pureskella paikkola. Tarjoa koirallesi useita erilaisia leluja!

Koiran aktivointi leluilla

Koiraa voi aktivoida erilaisilla harrastuksilla toki, kuten agilitylla, tokolla tai muilla harrastuksilla, mutta silti olisi lisäksi kiva olla koiran elämässä rentoa leikkiä ja huvittelua. Myös isännän kanssa. Tällaiseen isännän kanssa ohjattuun leikkiin sopivat esimerkiksi heittolelut, joiden varjolla voidaan samalla opetella myös noutamista. Isännän kanssa voi myös repiä köyttä ja ikään kuin mitellä voimia lelujen avulla.

Koiran älypelit

Älypelit ovat yksi loistava tapa saada koiran aika kulumaan esimerkiksi silloin, kun koira on yksin kotona. Yksinkertaisimmillaan älypeli voi olla tyhjä limsapullo, jossa on herkkunameja. Koira saa sieltä leikkimällä tulemaan herkkuja. Erilaisia älypelejä voi tilata netistä verkkokaupoista. Katso täältä suosituimmat tuotteet koiran älypeleihin! Näissä leikeissä ei ole isännänkään pakko olla mukana.

Muuta koiran leluista

Useimmista koirista leikkiminen on hauskinta mitä ne tietävät, ja lelut ovat niiden rakkaimpia aarteita. Pieni koiranpentu viihdyttää itseään leikkimällä, selvittää maistelemalla mitä mikäkin on ja lievittää stressiä pureskelemalla. Koiralle kannattaakin hankkia runsaasti sallittua pureskeltavaa: siten kengät, huonekalut, sähköjohdot ja muut kielletyt esineet saavat olla ainakin hieman paremmin rauhassa.

Koiranpennun ikeniä kutittaa aivan kuten pikkulapsillakin hampaiden puhkeamisen aikaan, joten sille kannattaa varata riittävästi erilaista sallittua pureskeltavaa. Koiran leluja on nykyisin tarjolla runsaasti: pehmoleluja, kumisia vinkuleluja, erilaisia heiteltäviä välineitä sekä erityisesti koirille suunniteltuja pelejä ja aktivointileluja perinteisten keppien ja pallojen lisäksi.

Koirille leluja hankittaessa kannattaa tarkistaa, että ne ovat tarpeeksi suuria niin, ettei koira saa lelua kokonaan suuhunsa, ja laatu niin kestävää, ettei leluista irtoa vaarallisia pieniä paloja. Vaikka koira leikkii leluillaan myös yksin, omistajan on tärkeää leikkiä yhdessä koiran kanssa. Tämä vahvistaa koiran ja omistajan suhdetta koiran oppiessa, että omistaja on tälle myös mukava leikkikaveri. Kukapa ei olisi seurannut, kuinka koira kantaa omistajalle takaisin tämän heittämän kepin kerta toisensa jälkeen.

Tavallisten keppien ja pallojen lisäksi verkkokaupoissa on tarjolla todella laaja valikoima erilaisia koirien harrastus- ja aktivointileluja. Vinkuvat vinyyli- ja luonnonkumilelut, pehmolelut, revittävät köydet, erilaiset heiteltävät lelut sekä erityisesti koirille suunnitellut aktivointilelut ja älypelit tarjoavat koirille mukavaa puuhaa ja haasteita. Vaikka omistaja ruokkiikin koiransa päivittäin, tarvitsee koira mahdollisuuden etsiä itse ruokaansa. Omistaja voi harrastaa koiransa kanssa ruuanpiilotusleikkejä tai tarjota koiralle kiinnostavaa tekemistä älypelien muodossa. Markkinoilla on suuri valikoima erilaisia koirien leluja ja pelejä joiden sisälle piilotetaan koiran herkkupaloja, Koira pääsee käsiksi herkkuihin vasta, kun se on ymmärtänyt pelin idean. Lelu voi olla yksinkertainen kumipallo, jonka sisälle on laitettu koiran makupaloja. Palloa pyörittämällä namit tippuvat reiästä yksi kerrallaan koiran syötäväksi. Tiettyjen virikelelujen sisälle voi asettaa vaikka yhden koiran aterioista: näin koira joutuu tekemään töitä ruokansa eteen ja saa samalla älyllisiä haasteita ratkaistavakseen.

Ruotsalainen Nina Ottosson on suunnitellut koirien aktivointileluja ja -pelejä jo vuodesta 1990 alkaen. Aktiivisena koiraharrastajana hän tietää, että pysyäkseen aktiivisina koirat tarvitsevat tietyn määrän älyä kehittävää tekemistä päivittäin. Nina Ottossonin valikoimassa on suuri määrä korkealaatuisia muovisia ja puisia koirien aktivointivälineitä. Ne ovat myynnissä tietyissä koiratarvikkeita myyvissä verkkokaupoissa sekä tietenkin Nina Ottossonin omassa nettikaupassa, josta koko valikoima on saatavilla. Älypeleissä nappuloiden alle piilotetaan koiran herkkuja. Koira joutuu käyttämään älyään ja tutkimaan, kuinka saada herkut syödyksi. Nostamalla nappuloita suullaan, tai siirtelemällä palikoita, koira pääsee käsiksi herkkupaloihinsa. Pelejä on tarjolla kolmea eri vaikeusastetta. Koiran edistyessä vaikeusastetta kannattaa nostaa, ettei koira kyllästy jatkossa.

Aktivointilelut sopivat hyvin ylienergisille koirille, koska aktiivinen puuhailu ja hajuaistin käyttö väsyttävät koiraa. Älykkäät koirat oppivat nopeasti kuinka joku tietty lelu tai peli toimii. Kun peli näyttää sujuvan koiralta liian helposti, on aika nostaa vaikeustasoa, että koiran kiinnostus leikkimiseen säilyisi. Koiran aktivointi kannattaa aloittaa helpoilla ja yksinkertaisilla välineillä lisäten pikkuhiljaa vaikeusastetta koiran kehityksen mukaan.

Koiran kanssa leikkiminen ja harrastaminen on palkitsevaa myös omistajalle. Koiran kanssa tulee oltua ulkona raittiissa ilmassa, koiran kehityksen seuraaminen on mielenkiintoista ja suhde koiran sekä omistajan välillä vahvistuu yhdessä puuhailtaessa. Koira pysyy pirteänä ja aktiivisena, kun sillä on riittävästi mielenkiintoista tekemistä.

Yhteenveto koirien leluista

  • Koiranpennut tarvitsevat sallittua pureskelemista
  • Lelut tarjoavat koiralle ajankulua, liikuntaa, stressin lievitystä ja älyllisiä haasteita
  • Koirien älypelit ja -lelut pitävät koiran aktiivisena
Siirry alkuun