Koiratarvikkeet netistä

Koiran märkäruoka

77 tuotetta 1 kaupasta

Koiran märkäruoka soveltuu hyvin kuivamuonan rinnalle

Koiran märkäruoka tarkoittaa erilaisia lihasäilykkeitä, joita voi käyttää osana koiran päivittäistä ruokavaliota tai silloin tällöin herkkuna. Laadukas märkäruoka täydentää hyvin pääasiassa kuivamuonalla kulkevan koiran ruokavaliota.

 

Märkäruoka tarkoittaa kaikkea lihapateesta lihaakastikkeeseen, lihahyytelöön ja lihasuikaleisiin. Laadukkaissa märkäruuissa lihapitoisuus on todella korkea, mutta edullisemmissa ruuissa voi olla lisäksi vihanneksia, hedelmiä ja jonkin verran jotain hiilihydraatin lähdettä, kuten maissia. Näistä ruuista kannattaa valita sopiva riippuen käyttötarkoituksesta ja muusta ruokinnasta.

 

Märkäruokien etuna on usein se, että ne maistuvat herkullisilta, jolloin erittäin nirsokaan koira pystyy harvoin niitä vastustamaan. Lisäksi niiden kanssa on helppo annostella tarvittan lisäravinteet ja lääkkeet, mikäli sellaisia koiralleen antaa. Raakaruokinnassa olevalle koiralle märkäruoka on oiva helpotus reissuilla, joissa raakaa ravintoa on vaikea kuljettaa mukana. Pentukoiria on niinikään helppoa ruokkia märällä ja herkullisella ruualla.

 

Lihapitoisuus

 

Märässä koiranruuassa lihapitoisuus on yleensä todella korkea, riippien tuotteesta. Lisäksi sadoista vaihtoehdoista löytyy useimpia ruokia, joissa ei käytetä keinotekoisia säilöntä-, väri- tai makuaineita, jolloin ruoka on oikeasti laadukasta.

 

Lihapitoisuus kannattaa aina tarkistaa purkin kyljestä. Esimerkiksi märkäruokaa pääasiassa syövien koirien kannattaa nauttia märkäruokaa, jonka kyljessä on teksti "lihaa tai lihaan verrattavia ainesosia 95%". Liha voi olla myös peräisin esimerkiksi naudan sisäelimistä, jotka ovat todella terveellistä ja ravinnetiheää ruokaa koiralle ja ihmisellekin. Lihana märkäruuissa voi olla niin kana- kuin muukin siipikarja, nauta, lammas, sika, riista, ankka...

 

Hinta ja laatu

 

Kuten koiran kuivaruuissakin, märkäruuan hinta ei välttämättä kerro mitään laadusta, sillä markkinoilla on myös kalliita, hyvällä brändillään jostain syystä ratsastavia tuotteita, joiden ravintosisältö on ala-arvoinen. Kannattaa siis aina mieluummin tuijottaa tekstiä purkin kyljessä kuin hintaa ja merkkiä!

 

Laadukkaita märkäruokia saa niin ruokakaupasta kuin eläintarvikeliikkeistä. Netistä on helppo tilata suurempia määriä kerralla, jolloin kilohinnan saa hieman alemmas. Lisäksi netistä tilaamisessa on se etu, että ne saa tarvittaessa kotiovelle asti.

 

Kilohintaa kannattaa mietitiä sen verran, että jos märkäruuan kilohinta alkaa olla jo esimerkiksi 10-20 euroa, on lienee järkevämpi ostaa koiralle suoraan tuoreet ruuat lihatiskiltä, jolloin koira saa taatusti alkuperäiset hyvät liharuuat. Märkäruuan sopiva hintahaarukka on noin 2-7 euron välillä. Tuota halvemmat ruuat on kenties parempi jättää kauppaan.

 

Esimerkiksi Applaws märkäruuat ovat hintahaarukan yläpäästä, kun taas Animonda märkäruuat ovat hieman edullisempia. Herkkämahaisten märkäruokamerkkejä on  niinikään useita.

Siirry alkuun