Valitse kategoria
Valitse maku
X
Kana
Lammas
Maksa
Nauta
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
8in1
Acana
Animonda
Barkoo
Beaphar
Best Friend
Bosch
Briantos
Brit
Busy Buddy
Carnilove
Coachies
Dental
Dogman
Flamingo
Grizzly
Happy Dog
Hau Hau Champion
Jr Farm
Karlie
Little&Bigger
Lukullus
Maukas
Mush
NatureDiet
Orijen
Pedigree
Petsafe
Planet Pet
Platinum
Polar Pet
Purenatural
Purina
RAUH!
Racinel
Rinti
Rocco
Trick & Treat
Trixie
Versele-Laga
Vitakraft
Whimzees
Wolf of Wilderness
Yarrah
Burgess
Canibit
Chewies
Delibest
Dogmio
Escapure
Greenwoods
Itsybitsy
Rosewood
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Peten Koiratarvike
Zooplus
Poista kaikki suodattimet

Puruluut ja herkut

1311 tuotetta 2 kaupasta
< Edellinen

Koiran puruluut ja herkut

Koira nauttii syömisestä. Syöminen ja ruoka rauhoittaa sitä, kun taas nälkäinen koira on levoton ja rauhaton, vaikkakaan fyysisesti parinkaan päivän paasto ei ole koiralle vaaraksi, pikemminkin siitä olisi terveydelle hyötyä samoin kuin ihmisellä. Pureminen on koiran luontainen tarve, sillä luonnossa koiran sukulaiset, sudet pureskelevat jatkuvasti jotain, jos siihen vain on mahdollisuus. Koira rentoutuu pureskelemalla.

 

Puruluiden pureskelu myös puhdistaa koiran hampaita, vahvistaa sen leukoja, jolloin se pysyy terveempänä ja pystyy syömään vanhemmaksi asti kunnollista kovaa ruokaa ja luita.

Koiran herkut netistä

Sinällään koira ei tarvitse mitään herkkuja, kuten koirankeksejä tai suklaata tai koiranmakkaroita. Toki nämä maistuvat koiralle kuin koiralle, vähän liiankin hyvin, ja meillä ihmisillä taitaa olla luontainen taipumus hemmotella paitsi itseämme myös koiraamme herkuilla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että koira ei oikeasti tarvitse herkkuja vaan terveellistä hyvää ruokaa. Herkut  lihottavat koiraa ja ovat siten pitemmän päälle pahaksi koiralle. Suomessa koirien ylipaino on lisääntynyt viime vuosikymmeninä tosi paljon ja sitä kautta erilaiset koirien pitkäaikaissairaudet.

 

Se tilanne, missä koiran herkkuja kannattaa käyttää on koulutus. Silti koulutusherkkuina ja makupaloina ei kannata käyttää koirankeksiä, vaan oikeita makupaloja, herkullisia kuivanapuja, terveellisiä ja hyviä makupaloja löytyy ainakin Trixieltä, Perigdeeltä, Roccolta ja monilta muilta koiranruokamerkeiltä. Koulutustilanteissa makupaloja kannattaa vaihdella niin, että mitä haastavampi tehtävä ja tilanne, sitä paremmat namit. Kotiolosuhteissa ei siis kannata tarjota parasta.

Koiran puruluut

Koiran olisi terveellistä pureskella joko aitoja tai tehtyjä luita joka päivä. Koira nimittäin tykkää mennä maate, rauhoittua ja alkaa pureskella luuta. Aidosta luusta koira saa tärkeitä kivennäisaineita ja ravintoaineita, ja kunnon luun pureskeleminen vahvistaa koiran leukoja. Aito luu pitää aina olla tuore eikä koiralle saa antaa siipikarjan ja porsaan luita.

 

Puristetut puruluut taas sopivat koirille, jotka eivät ole tottuneet syömään aitoja luita tai koirataloudessa ei ole mahdollisuutta tai tiloja aitojen luiden säilyttämiseen. Puristettuja luita on todella monenlaisia, niissä on vaihtelevat määrät energiaa, kivennäisiä ja vitamiineja. Monet puruluut myös hoitavat hampaita ja estävät hammaskiveä syntymästä. Monista verkkokaupoista netistä puristettuja luita saa suurina säästöpakkauksina, jolloin hinta ei nouse kovin korkealle.

 

Pureskeluun sopivat myös pururullat, solmitus puruluut sekä purutikut. Purutikut sopivat pienemmällekin koiralle, jonka leuka on liian pieni jauhamaan suuria puristettuja luita tai aitoja luita.

Siirry alkuun