Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Maukas
Mush
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Koiran raakaruoka

90 tuotetta 1 kaupasta

Koiran raakaruokinta eli barffaus on viimevuosina yleistynyt todella paljon. Aiempina vuosina raakaruokinta saattoi olla paitsi kallista myös todella työlästä, sillä kerralla piti ostaa valtavat määrät ruokaa, esim eläimen ruho suoraan metsästäjältä, ja pakastaa se. Nykyään on helpompi, sillä netistä voi tilata helposti suoraan kotiin monipuoliset raakaruokapaketit, jotka riittävät aina tietyksi aikaa.

 

Barffauksen ideana on ruokkia koiraa mahdollisimman alkuperäisesti, eli tuoreella, raa'alla lihalla ja luilla, aika lailla siten, miten koiria on ruokittu aikanaan esimerkiksi maalaistaloissa. Ruokavaliolla tavoitellaan luonnollista, lähinnä suden ruokavaliota. Käytännössä raakaruokinta tarkoittaa raakaa lihaa, luita, sisäelimiä, raakaa kalaa sekä lisäksi raakoja marjoja ja hedelmiä jonkin verran. Raakoja vihanneksia koiran vatsa ei pysty hyödyntämään.

Mistä koiralle raakaruokaa?

Koiran raakaruokaa saa helpoimmin lähikaupasta lihatiskiltä ostamalla yksinkertaisesti jauhelihaa ja antamalla sitä koiralle. Tämä voi käydä ennen pitkää melko kalliiksi, kuten nyt barffaus muutenkin ei ole mikään edullisin mahdollinen koiran ruokintamuoto. Usein on kuitenkin niin, että se on ainoa joka sopii koiralle esimerkiksi erittäin voimakkaiden allergiaoireiden vuoksi.

 

Myös netistä voi tilata raakaruokaa, joka on siis pakattu tiiviisti ikään kuin makkarapötköihin. Kyseessä ei kuitenkaan ole makkaraa, vaan puhdasta, kypsentämätöntä lihaa tai kalaa, joka on koiralle todella hyvää ravintoa. Tällaisia raakaruokapakkauksia on esimerkiksi Mush-merkillä. Tuotteet ovat pakasteita ja tarvitsevat siten erikoiskuljetuksen.

Mitä raakaruoka on?

Yleisimmin raakaruokinnassa oleville koirille kannattaa antaa pääasiassa nautaa, lammasta sekä riistaa, jotka ovat koiralle luonnollisia, sekä tietysti siipikarjaa, kanaa ja kalkkunaa. Lisäksi kalat, erityisesti lohi on koiralle hyvää ruokaa. Sianliha aiheuttaa monesti herkille koirille allergisia reaktioita.

 

Myös tuoreet luut ovat luonnollista ja hyvää raakaruokaa. Niitä kannattaakin olla koiralla oikeastaan koko ajan tarjolla. Parhaita ovat tuoreet naudan luut, joita voi ostaa isomman erän esimerkiksi suoraan metsästysseuroilta ja pakastaa. Naudan luun säikeet ovat koiralle sopivia, kun taas esimerkiski sian luut ovat liian säikeisiä ja saattavat aiheuttaa ongelmia koiran vatsalaukussa tai suolistossa, jopa kurkkutorvessa. Siipikarjan luita ei saa koiralle antaa, ne ovat lian pieniä ja teräviä ja siksi vaarallisia.

 

Luista koira saa paitsi mukavaa ajanvietettä ja hampaille terveyttä ja leuoille voimaa myös todella hyvää ja oikeaa ravintoa. Luissa on hyviä proteiineja sekä runsaasti kivennäisaineita, kuten kalsiumia ja magnesiumia.

 

Saako raakaruokinnassa oleva koira kaikki ravintoaineet?

Periaatteessa monipuolisesta raakaravinnosta koiran pitäisi saada kaikki mitä se tarvitsee. Kannattaa kuitenkin antaa koiralle esimerkiksi tauriinia sekä hyviä rasvahappoja, mikäli koira ei syö kalaa. Tai helppo on myös antaa ihan kalaöljyä.

 

Lue lisää raakaruokinnasta täältä.

Oppitassu

Barf-ruokinta

Siirry alkuun