Koiratarvikkeet netistä

Koirankopit ja lämmittimet netistä

Netissä on todella laaja valikoima erilaisia koirankoppeja ja mökkejä. Kopin saa tilattua joko osina tai täysin valmiina suoraan kotiin, ja suhteellisen edulliseen hintaan, niin ettei koppia oikein enää kannata edes alkaa itse tekemään. Koiratarvike.fi sivustolla netistä on helppo katsoa paras hinta koirakopille ja verrata keskenään eri kauppojen hintoja.

 

Netistä voi siis tilata sekä puisia että muovisia koirankoppeja, sekä eristettyjä että eristämättömiä, kesäkäyttöön tarkoitettuja. Esimerkiksi Eläintarvikekaupalla on todella monipuolinen valikoima puisia koirankoppeja, joista varmasti löytyy sopivan kokoinen koppi sekä pienelle että isolle koiralle. Eläintarvikekauppa toimittaa kopit joko elementteinä tai koottuna. Kopit ovat pääsääntöisesti eristettyjä. Eläintarvikekaupan valikoimissa on koppi myös kahdelle koiralle.

 

Trixien Natura koirankopit ovat todella laadukkaita puisia koppeja, joihin saa lisäeristyksen sisälle erikseen. Aivan suurimmille koirille Natura-sarjassa ei ole koppia, mutta melko suurille kuitenkin. Natura-mökkien hinnat ovat todella kohtuullisia. Natura-koirankoppien lämpöeristeet ovat kankaisia ja erikseen asennettavia, joten se on myös helppo ottaa kesäksi pois. Ja loppujen lopuksi koira ei edes tarvitse kovin suurta koppia, sillä pääsääntöisestä koira tykkää pitää päänsä oven ulkopuolella ja tarkkailla maailmaa oviaukosta. Näin tilaa ei tarvita niin paljoa.

 

Ferplast koirankoppi on muovinen pieni koppi, jonka voi tilata omalle pikkukoiralle sateensuojaksi suoraan netistä. Myös Polly-koirankopit ovat muovisia pieniä koppeja, jotka eivät kuitenkaan sovellu ison koiran päivittäiseen käyttöön.

 

Zooplus verkkokauppa myy todella perinteisiä puisia koirankoppeja, Spike-merkkisiä, joihin saa tarvittaessa muovisen oven ja lämpöeristyksen. Näitä mökkejä on eri kokoisia eri rotuisille koirille. Hyvin perinteiseltä muotoilultaan ne sopivat kaikenlaisille pihoille. Myös Sylvan-merkkiset koirankopit ovat todella laadukkaita ja niitä on saatavilla useita erilaisia.

 

Koirankoppi lämmityksellä vai ilman

Koirankoppi ei periaatteessa tarvitsee erikseen lämmitintä, sillä koiran ruumis lämmittää sitä jos siinä on lämmöneristykset. Oikein kovilla pakkasilla on kuitenkin mukavampi lämmittää koiran koppi, mikäli koira on koko ajan ulkokoirana. Ainakin Eläintarvikekaupassa myydään koirankopin lämmittäjää, puhallinta, joka on suunniteltu koiran koppeihin. Lämmittimien kanssa on kuitenkin syytä olla varovainen, sillä eräskin tulipalo on syttynyt koiran turkista!

Ulkokoirat asuvat Suomessa perinteisesti koirankopeissa. Koppeja on lukemattomia erilaisia, lähes yhtä paljon kuin koiriakin. Kätevä koiranomistaja voi nikkaroida kopin lemmikilleen itse, mutta koirankoppeja on nykyään myös helppo ostaa nettikaupoista. Koiratarvikkeita myyvät verkkokaupat ja lukemattomat netissä tuotteitaan myyvät puusepänliikkeet tarjoavat mitä erilaisimpia asumuksia nelijalkaisille koiraystäville. Ja jos ei omalle koiralle mieleistä tai sopivaa koppia löydy valmiina, sen voi tilata omien suunnitelmien pohjalta mittatilaustyönä.

Koirankoppien yleisin materiaali on puu. Koppeja löytyy niin yksiosaisina, kaksiosaisina, yhdelle tai kahdelle koiralle sopivina, ikkunoilla ja ilman. Suomen ilmastossa lämpöeristys kopissa on tarpeen talvellakin ulkona oleskelevalle koiralle. Koppeihin on saatavilla lämmityslaitteita, pehmusteita ja oviluukkuja pitämään koira lämpimänä pakkasellakin. Koirankopit voivat olla harja- tai pulpettikattoisia, ja monissa on irrotettava katto puhdistamisen helpottamiseksi. Koppeja toimitetaan sekä maalattuina että puuvalmiina, jonka omistaja voi maalata haluamansa väriseksi.

Mistä ostaa koirankoppeja?

Eläintarvikekauppa myy verkkokaupassaan harja- ja pulpettikattoisia koirankoppeja yhdelle ja kahdelle koiralle. Suurin osa Zooplus-verkkokaupan koirankopeista on öljykäsiteltyä, hyvin säätä kestävää puuta. Valikoimassa on harjakattoisia ja pulpettimalleja, ja joihinkin koppeihin voi ostaa lisäksi erillisen lämpöeristyksen. Petnapin valikoimassa on Suomen oloissa innovatiivinen huippu-uutuus, UV-suojatusta polyeteenistä rotaatiovalutekniikalla valmistettu kotimainen Jämpti-koirankoppi. Kopin koko on 102 x 156 cm, ja sen sisäkorkeus on 74 – 80 cm. Kopin seinissä on 50 mm paksu styreenieristys. Sen takaseinässä on ilmanvaihtoventtiili ja pohjassa valmis läpivienti lämpöpatterin kaapelille. Näin koira ei pääse käsiksi kaapeliin. Jämpti -koppiin voi ostaa lisävarusteina ulko-oven, ulkoa luettavissa olevan lämpömittarin ja Adax -koirankopinlämmittimen. Nämä asennetaan valmiiksi koppiin ennen toimitusta, joten koppi saapuu käyttövalmiina. Varsinainen koppiosa on helppo nostaa irti, jolloin makuuosan puhdistus käy helposti vaikkapa painepesurilla. Tässä koirankopissa pihavahdin kelpaa asustaa. Eestiläisen Inpuitin valikoimassa on paljon tyylikkäitä puisia koirankoppeja. Voit tilata kopit netin kautta osoitteesta www.inpuit.eu.

Ulkona viihtyvät paksuturkkiset koirat tarvitsevat kuitenkin lämpimän kopin, jossa levätä. Verkkokauppojen kautta on saatavilla laaja valikoima erityyppisiä ja erinäköisiä koirankoppeja nelijalkaisille pihavahdeille. Eristetyissä kopeissa ulkokoirat viihtyvät myös pakkasella, sillä sisällä hyvin lämmitetyssä talossa monelle pohjoisen rodun koiralle voi talvella tulla liian kuuma. Nykytekniikalla valmistetut koirankopit ovat tyylikkäitä, lämpimiä ja helppoja pitää puhtaana. Koirankoppeihin on saatavissa lisävarusteena lämmittimiä, oviluukkuja, makuualustoja ja muita pehmusteita. Ulkoa luettavasta lämpömittarista on helppo tarkistaa kopin sisälämpötila.

Suomalaiseen luontoon ja ympäristöön soveltuvat ehkä parhaiten perinteiset, puiset koirankopit. Puu on materiaalina helppoa käsitellä, sen voi maalata talon sävyyn tai muulla haluamallaan värillä, ja se on ympäristöystävällistä ja turvallista. Puusta on helppo rakentaa mitä mielikuvituksellisimpia palatseja pihan valtiaalle, jos valmiista koirankoppivaihtoehdoista ei löydy sopivaa tai mieleistä. Koiratarvikkeita myyvien verkkokauppojen lisäksi netistä löytyy kymmenittäin koirankoppeja valmistavia puusepänliikkeitä ja muita yrityksiä kautta koko Suomen. Tutustumalla kaikessa rauhassa verkkokauppojen valikoimiin saa käsityksen tarjonnasta sekä hintatasosta. Netistä voi tilata lähes kaikentyyppisiä koirankoppeja pienistä, yksinkertaisista yhden huoneen asumuksista eristettyihin, tuulikaapillisiin luksustaloihin ja useamman koiran koppeihin. Valitessasi mittatilaustöitä suorittavan verkkokaupan vain mielikuvitus asettaa rajat sille, minkälaisen kodin pihasi nelijalkainen valtias saa.

Oma koirankoppi on ulkokoirille ehdottoman tärkeä. Se suojaa helteeltä ja pakkaselta, antaa pihavahdille oman paikan pihalla ja kopin katolta koira voi halutessaan tarkkailla ympäristöään muita korkeammalta. Kopin terassilla on mukava lepäillä ja seurata ihmisten pihatouhuja. Koirankoppi on pihakoiran reviiriä, eikä sen lähelle ole tuntemattomilla ihmisillä asiaa. Koirankoppi kannattaa sijoittaa pihalla siten, että koira näkee pihalle tulijat, mutta on kuitenkin omassa rauhassa hieman sivummalla kaikesta hälinästä.

Lyhyesti koirankopeista

  • Puisia tai muovia, lämpöeristettynä tai ilman eristystä
  • Toimitetaan valmiiksi maalattuna heti käyttöön otettavaksi tai puuvalmiina
  • Lemmikkitarvikekauppojen ja puusepänliikkeiden nettikaupoista
Siirry alkuun