Eukanuba Daily Care Overweight
49,99€ 64,90€
Hills Canine Adult Perfect Weight Mini
39,99€
IAMS Adult Cat Light Chicken, 10 kg Light in fat for sterilised/overweight
57,90€
Valitse kategoria
Valitse maku (en)
X
Chicken
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Eukanuba
IAMS
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Peten Koiratarvike
Zooplus
Poista kaikki suodattimet

Ylipainoisten koirien ruoka

3 tuotetta 2 kaupasta

Ylipainoisen koiran ruokinta

Ylipaino-ongelmat ovat todellisia paitsi ihmisillä nykyään myös koirilla. Liiallisen energiansaannin ja liian vähäisen liikunnan vuoksi koirat lihovat. On kuitenkin tärkeä huolehtia koiran terveydestä myös niin, että auttaa sitä saavuttamaan lajille ominaisen terveellisen koon ja kunnon liikunnan ja terveellisen ruuan avulla.

 

Koira on ylipainoinen silloin, kun koiran kylkiluut eivät tunnu nahan alla tunnustellessa kädellä kyljestä. Toki ne eivät saa törröttää, tällöin on kyse alipainosta, mutta jos ne eivät tunnu ollenkaan, on se merkki siinä, että kylkiluiden päällä on liikaa rasvaa. Koiralla kuin koiralla. Erityisesti leikattujen koirien kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä ne lihovat vielä helpommin kuin muut koirat.

Laihdutukseen parhaiten soveltuvat koiranruuat

Helpointa on saavuttaa ihannepaino aloittamalla koiralle laihdutuskuuri ja syöttää laihdutukseen tarkoitettuja koiranruokia, joissa on paljon kuitua ja proteiinia mutta vähän kaloreita ja rasvaa. Laihdutuksen aikana koiran ei tarvitse kärsiä nälästä. Erittäin laadukkaita laihdutusta tukevia ruokia löytyy erimerkiksi Eukanubalta, Hillsiltä, Burnsilta sekä tietysti Royal Caninilta, Purinalta ja Graulta.

 

Jos koira on todella ylipainoinen, kannattaa laihdutuksesta keskustella eläinlääkärin kanssa. Toki koiran on tärkeää laihtua, se on ehdottoman tärkeää koiran oman terveyden kannalta, mutta mikäli ylipaino on suuri, eläinlääkäri voi suositella juuri tiettyjä ruokia ja antaa vinkkejä laihdutukseen. Koira kannattaa viedä eläinlääkärin tarkistettavaksi puolen vuoden välein.

Siirry alkuun