Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Acana
Applaws
Barking Heads
Belcando
Bozita
Brit
Canagan
Carnilove
Eukanuba
Golden Eagle
Hills
Maukas
Mush
Nutrima
Orijen
Platinum
Profine
Purenatural
Purina
Rinti
Royal Canin
Care
Escapure
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Koiranruoka

397 tuotetta 1 kaupasta
< Edellinen

Parhaat koiranruuat netistä

Koira on sitä mitä se syö. Ihan samalla tavalla kuin ihminenkin. Jos se syö liikaa herkkuja, se lihoo, jos se syö huonolaatuista ruokaa, se voi huonosti ja sairastuu, jos se syö liikaa hiilareita, se on lötkö ja väsynyt. Koiran ruokaan kannattaa satsata ihan samalla tavalla kuin muidenkin perheenjäsenien.

 

Koiraa voi ruokkia joko tuoreella tai kuivalla ruualla. Tai kotiruualla, valmistalla sille ruuat itse. Koirien raakaruokinta on yleistynyt viime vuosina paljon, verrattuna esimerkiksi parinkymmenen vuoden takaiseen. Sitä ennen taas kaupoista ei juuri saanut kuivaruokia, vaan koiria ruokittiin pääasiassa tuoreella ruualla, lihalla, luilla ja sisäelimillä sekä kotiruuan tähteillä.

Koiran kuivaruoka

Koirien kuivaruokavalikoima saa kenen tahansa koiranomistajan pään pyörälle. Mikä näistä on hyvä? Mikä näistä kymmenistä, joka sadoista vaihtoehdoista voi olla juuri meidän koiralle sopiva? Lähtökohtaisesti sopivaa kuivaruokaa kannattaa alkaa etsiä hintahaarukan keskivaiheilta, ei halvimmasta, mutta ei välttämättä kalleimmastakaan päästä.

 

Hinta-laatusuhteeltaan hyvien koiran kuivaruokien hinnat ovat 1,50–3,00 €/kg välillä. Halvimmissa kuivaruuissa on suhteessa todella paljon hiilihydraatteja ja eläinperäiset ainesosat tulevat esimerkiksi eläimen rustoista, kudoksista tai nahkasta, joissa ei tietystikään ole yhtä ravintopitoisia kuin liha ja sisäelimet. Siten myös halvempia ruokia kuluu enemmän, koska koiran täytyy syödä niitä määrällisesti enemmän saadakseen riittävästi energiaa ja ravintoaineita.

Koiran raakaruoka

Nykyään ei tarvitse asua maatilalla tai harrastaa metsästystä pystyäkseen ruokkimaan koiraansa raakaruualla. Netistäkin saa tilattua koiralle raakaruokapaketteja, jotka siis myydään pakasteina. Suuri pakastin on välttämätön varuste talossa, jossa koiraa aiotaan ruokkia raa'alla ruualla.

 

Moni antaa koiralle osittain kuivaruokaa ja osittain esimerkiksi raakaa lihaa tai kypsennettyjä kananmunia ja maitotuotteita. Suositeltavaa onkin korvata ainakin 1/3 ruuasta tuoreella ja antaa loput kuivamuonana. Sellaisenaan kaikkea kotiruokaa ei kannata antaa koiralle, koska ihmisen ruuassa on usein liikaa suolaa ja sokeria.

Koiran makkarat ja herkkupalat

Koira tykkää herkuista ihan samalla tavalla kuin ihmisetkin. Koiranruokakaupoissa on tarjolla valtavasti erilaisia makkaroita, purkkiherkkuja, keksejä, suklaita ja muuta herkkua. Mikään näistä ei ole kuitenkaan tarpeellinen ja välttämätön koiran oikean ja terveellisen ravitsemuksen kannalta. Niitä kannattaakin käyttää herkkupaloina esimerkiksi koulutuksen osana, mutta niitä ei kannata ottaa osaksi päivittäistä ruokavaliota. Niillä koiran saa helposti lihomaan.

Luut pitävät hampaat hyvässä kunnossa

Se herkku, mitä koira oikeasti tarvitse ja mistä se tykkää, ovat aidot luut. Niistä koira saa järsimällä ajanvietettä, hampailleen vahvistusta sekä puhdistusta ja lisäksi erittäin tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Koiraa voi ruokkia hyvin monella eri tavalla. Koiran ruuaksi sopii tavallinen kotiruoka ja ruuan tähteet, valmisruoka ja raakaravinto. Tärkeintä on tarkkailla koiran vointia ja etsiä sitä kautta sopivin ravinto koiralle.

Koiran ruokinta riippuu monesta tekijästä. Koirarotu ja koiran päivittäinen käyttäytyminen, liikkunnan ja virikkeiden määrä sekä koiran ikä vaikuttavat ruokintaan. Tietysti merkitystä on myös koiranomistajan rahapussilla, sillä koiranruokaan voi laittaa vähän tai paljon rahaa.

Yleisesti hyvä nyrkkisääntö on ruokkia pentukoiraa kasvattajien antamilla ohjeilla sekä kasvavaa koiraa, eli 18 kuukauden ikään saakka, rodulle tyypillisellä ja suositellulla tavalla. Näistä tavoista löytyy ohjeita ja vinkkejä esimerkiksi Kennelliiton ja eri koirarotuyhdistysten sivuilta ja keskustelupalstoilta.

Koiran ruualla on muutakin merkitystä kuin ravinnon tarpeen tyydyttäminen. Koiralla on tarve purra, piilkkoa ja repiä ruokaa ja näitä koiralle kannattaa myös tarjota, jotta koira voi hyvin eikä sille tule häiriökäyttäytymistä.

Koiralle tärkeät ravintoaineet

Koira tarvitsee samoja ravintoaineita kuin ihminenkin, eli proteiineja, hiilihydraatteja, rasvahappoja, kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja. Tärkein energianlähde koiralle on luontaisesti eläinperäiset proteiinit ja rasvahapot, sillä koiran elimistö sulattaa kasviperäistä valkuaista hitaasti. Siksi liha on tärkeä osa koiran päivittäistä ravintoa. Luonnossa koira syö hyvin vähän hiilihydraatteja, mutta nykyään varsinkin koiran kuivaruoka on hyvin hiilihydraattipitoista koska se on edullisempaa kuin lihaperäiset proteiinit.

Rasvaa koira pystyy hyödyntämään tosi tehokkaasti eikä se aiheuta koiralle samanlaisia terveysongelmia kuin ihmiselle. Kalsiumia ja muita vitamiineja ja hivenaineita koira saa tarpeeksi valmisruuasta, jos se sitä syö. Jos koiraa ruokitaan koti- tai raakaruualla, kalsiumin saannista tulee huolehtia esimerkiksi antamalla koiralle säännöllisesti raakoja luita tai antamalla vitamiinilisää.

Koiran valmisruuat ja kuivaruuat

Nykyään koiria ruokitaan pääsääntöisesti valmiilla ruualla, sillä se on kaiken helpointa ja nopeinta. Varsinkin kaupunkiasunnossa muunlainen ruokinta vaatii paljon tilaa ja viitseliäisyyttä.

Tehtaassa valmistetaan koiralle muun muassa kuivaruokaa, purkkiruokaa, koiranmakkaraa, lihahyytelöä. Valmiilla ruualla ruokkiminen on paitsi helppoa myös turvallista, sillä tarkoin tutkitussa ja valmistetussa teollisessa ruuassa on kaikki koiran tarvitsemat ravintoaineet. Kuivamuonan, varsinkin edullisemman sellaisen, huono puoli on se, että se sisältää usein paljon hiilihydraatteja, viljoista ja riisistä, mikä taas ei sovi joillekin koirille. Hiilihyrdaateista koirat lihovat herkemmin.

Koiranruokaa netistä

Nykyään koiranruoan tilaaminen netistä onnistuu todella helposti. Koiratarvikkeita ja koiranruokia myyviä nettikauppoja on lukemattomia, ja koiranruokasarjojen valikoima on kattava. Verkkokauppojen tarjontaa tutkimalla löydät omalle koirallesi mieleiset tai sopivat ruuat, voit vertailla hintoja ja sopivan vaihtoehdon löydettyäsi riittää kun teet tilauksen nettikaupassa. Muutaman päivän kuluttua saat tilaamasi tuotteet lähimpään postiin, matkahuoltoon tai suoraan kotiin toimitettuna. Isojen koirien omistajille, syrjäseudulla asuville tai useamman koiran ruokinnasta huolehtivalle on suuri etu, jos ei koiranruokasäkkejä tarvitse raahata kaupasta harva se päivä. Erikoisruokavaliota noudattaville koirille ei paikkakunnalta välttämättä edes löydy tarvittavaa ruokaa muualta kuin netistä tilaamalla.

Lähes kaikilla koiratarvikkeita myyvillä verkkokaupoilla on valikoimassaan runsaasti erilaisia koiranruokia. Koirien täysravinnot, säilykkeet sekä koiranmakkarat ja erilaiset koirien herkut kuuluvat nettikauppojen perusvalikoimaan. Eri verkkokauppoja vertailemalla löydät oman koirasi suosikkiruokaa myyvät liikkeet, voit vertailla hintoja sekä toimitusehtoja kaikessa rauhassa kotona. Verkkokauppojen etu tavallisiin erikoisliikkeisiin verrattuna on niiden kattava valikoima. Koiranruokaa netistä etsivä voi olla varma, että löytää käyttämänsä koiranruokamerkin ja tuotteet helposti, vain muutamalla hiiren klikkauksella.

Netissä on myös helppo tutkia eri koiranruokamerkkejä. Monilla merkeillä kuten vaikkapa kotimaisella Hau-Hau Championilla, ranskalaisella Royal Caninilla, italialaisella Almo Naturella tai englantilaisella Golden Eaglella on erinomaiset omat nettisivut, joilla kyseisen merkin koiranruokavaihtoehtoja on helppo tutkia. Nykyisin koiranruokavalikoimat ovat valtavia: yhdellä valmistajalla saattaa olla kymmeniä, tai jopa satoja erilaisia tuotteita eri-ikäisille ja erikokoisille koirille. Jopa eri rotujen erityispiirteet huomioivia täysravintoja on monilla johtavilla koiranruoanvalmistajilla valikoimissaan. Koiranruokaa netistä tilattaessa ei ole ainakaan pulaa siitä mistä valita. Kotimaiset nettikaupat palvelevat erinomaisesti kaikkia koiranomistajia näiden koiranruoan hankintatarpeissa. Tutkimusten kehittyessä myös koirien ruokinta edistyy päivä päivältä. Koiranruokien valmistajat vastaavat kehitykseen valmistamalla aina tarkemmin eri koirille sopivia tuotteita. Pentukoirille ja tiineille emoille löytyvät omat tuotteensa, aikuisille koirille koiran koosta riippuen omansa, vanheneville tai ylipainoisille koirille tarjotaan näille sopivaa ruokaa ja erilaisista sairauksista tai vaivoista kärsiville omaansa. Allergiset oireet ovat lisääntyneet paljon myös koirien keskuudessa, niinpä mahdollisimman puhtaiden ja lisäaineettomien koiranruokien kysyntä ja tarjonta ovat viime vuosina kasvaneet lähes räjähdysmäisesti. Ammattimaisesti toimivat ja asiantuntevat nettikaupat palvelevat myös näitä asiakkaitaan. Lähes kaikenlaista koiranruokaa on helposti tilattavissa netistä. Viime aikoina suosioon nousseet BARF-ruoat eli tuore, luonnollinen raaka liharuoka koirille, on lähes ainoita koiranruokatyyppejä joita ei luonteensa vuoksi voi myydä netissä. Asiakas voi toki varata BARF-ruokaa sellaisesta nettikaupasta, jolla on myös fyysinen myymälä, mikäli hän voi noutaa tuotteet paikan päältä. Tuore BARF-ruoka ei kestä päiviä kestävää kuljetusta.

Jos etsit koiranruokaa netistä, niin suuret nettikaupat kuten Peten Koiratarvike, Petnap, Musti ja Mirri tai Zooplus ovat hyviä paikkoja tutkia valikoimia. Netistä löytyy toki paljon muitakin koiranruokaa myyviä verkkokauppoja, ja tutkimalla niiden valikoimia sekä hintoja löydät varmasti parhaiten itsellesi ja koirallesi sopivan vaihtoehdon.

Verkkokaupat ovat monen pienemmällä paikkakunnalla asuvan koiranomistajan tai koiraharrastajan pelastus. Niiden myötä käytössä ovat netin valtavat valikoimat, ja tuotteita voi tilata suoraan kotiin tai lähimpään postiin. Pitkät kauppareissut ja mahdolliset turhat automatkat ovat historiaa, kun netti on tuonut niin koiranruoat kuin muutkin tuotteet kaikkien ulottuville. Hankkimalla koiranruoat netistä säästää niin aikaa, vaivaa kuin yleensä myös rahaa. Nettikauppojen suuret volyymit auttavat pitämään hinnat kohtuullisina, ja verkossa toimivilla liikkeillä on usein myös huomattavasti muita liikkeitä matalammat kiinteät kulut. Tämä on selkeästi yksi etu lisää asiakkaalle, joka etsii koiranruokaa netistä.

Koiran ruuat lyhyesti

  • Koiraa voi ruokkia kotiruualla, tuoreella, raa'alla ruualla tai kuivaruualla tai kaikilla näillä yhtä aikaa
  •  
  • Koiralle ei kannata antaa kotiruokaa sellaisenaan
  •  
  • Kannattaa välttää koiran herkkujen päivittäistä käyttöä, sillä koirakin lihoo helposti
Siirry alkuun