Koiratarvikkeet netistä

Koirien erikoisruokavaliot

80 tuotetta 1 kaupasta

Koirat tarvitsevat erikoisruokaa toipuessaan leikkauksesta tai sairaudesta, jonkin kroonisen sairauden hoitamisessa, ruuansulatuskanavan ongelmissa, allergioissa sekä painonpudotuksessa. Koirien erikoisruuat on eläinlääkärienkin suosittelemia ruokia, joiden valmistus on erittäin huolellista ja tarkkaa ja ravintosisältö monipuolinen, puhdas ja laadukas.

 

Eläinlääkärien suosittelemia ruokia ovat esimerkiksi Hills erikoisruuat, Royal Canin herkille koirille tarkoitetut erikoisruuat, Terra Canis hypoallergiatuotteet sekä Rocco herkän koiran ruuat. Koirien kasvisruoka on myö erikoisruokavalio, johon on olemassa omat tuotteensa.

 

Koiran terveys & hyvinvointi

Koiran erikoisruokavaliossa tuetaan koiran terveyttä ja hyvinvointia. Esimerkiksi leikkauksesta toipuessa tai sairastaessa koira tarvitsee ruokaa, jossa on esimerkiksi runsaasti tiettyjä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka tukevat paranemisprosessia. Myös hampaiden ja suun terveyden ylläpitämiseen on olemassa omat tuotteensa. Esimerkiksi pahalta haiseva hengitys voi olla merkki hammasvaivoista, jolloin kannattaa ainakin kokeille hampaita hoitavia tuotteita.

 

Hypoallerginen erikoisruokavalio

Koiran ruuissa on nykyään jo todella paljon erilaisia vaihtoehtoja herkille ja allergioihin taipuville koirille. Näissä ruuissa proteiinit ovat sellaisessa muodossa, että koiran suolisto voi käyttää ne hyvin hyväksi. Lisäksi niissä on usein suolistolle tärkeitä probiootteja sekä turkin ja ihon hyvinvoinnille ehdottomia rasvahappoja.

 

Hypoallergisille tarkoitetuissa ruuissa ei käytetä ainesosia, jotka allergisoivat helposti, kuten gluteeniviljoja. Niissä on usein melko vähän hiilihydraatteja eikä lainkaan sokereita, mitään kemiallisia lisäaineita. On tärkeää, että herkälle koiralle antaa mahdollisimman puhdasta ja luonnollista ruokaa. Luomuruokaa kannattaa niinikään kokeilla, esimerkiksi Yarrah märkäruokaa sekä Herrmannsin koiranruokia.

 

Joskus mikään valmiiksi prosessoitu ruoka ei kuitenkaan toimi, vaan koiran allergiaoireet vain jatkuvat. Tällöin kannattaa kysyä neuvoa eläinlääkäriltä ja alkaa kokeilla puhtaita ja tuoreita ruokia koiralle yksi kerrallaan, kuten raakaa lihaa.

 

Koiran painonpudotus

Nykyään koiran ylipaino on todella yleistä, sillä koirat liikkuvat vähemmän. On tärkeää liikuttaa koiraa reippaasti päivittäin, mutta myös välttää syöttämästä koiraa liikaa. Ylipaino-ongelmiin on lukuisia koiranruokia, joissa energiaa on korvattu liukoisella kuidulla ja rasvojen määrää vähennetty. Esimerkiksi Rintillä ja Roccolla on omat laadukkaat tuotteensa painonpudotukseen. Muita ylipaino-ongelmiin soveltuvia erikoisruokia löytyy täältä.

 

 

Siirry alkuun