Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Bio-Groom
Espree
Ideal Dog
K9 Competition
Mars
Maxim
Virbac
Nootie
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Korvien ja silmien hoito

16 tuotetta 1 kaupasta

Koirien korvien ja silmien hoito

Koirilla on välillä kuten ihmisilläkin silmissä rähmimistä tai alkavaa tulehdusta. Silmähuuhde ja sen säännöllinen käyttö ehkäisee isompien tulehdusten syntymistä. Silmähuuhteen avulla silmän rähmät voi puhdistaa päivittäin. Silmien vuotaminen kertoo jo pienistä silmäongelmista, joten jos vuotamista esiintyy, niin silmät tulisi pyyhkiä silmähuuhteella muutaman kerran viikossa. Jos silmät rähmivät, niin puhdistamista tulisi tehdä päivittäin. Pitkittyneissä silmäongelmissa tulisi ottaa kuitenkin yhteyttä eläinlääkäriin. 

Koiran korvat syyniin

Koiran yksi yleisimmistä sairauksista on korvatulehdus. Koiran korvien tarkistaminen ja mahdollinen puhdistus tulisi olla säännöllinen toimenpide koirataloudessa. Koiran likaiset korvat kertovat viimeistään, että jotain tulisi tehdä. Koiran korville on tehty käteviä koiran korvienpuhdistuslappuja. Myös korvanpuhdistuspulveri tai nestemäinen korvapuhdistusaine toimivat hyvin. Koiran käytöksestä usein huomaa, jos jotain on vialla. Koira saattaa raapia korvia tai ravistella päätään. Koira saattaa myös kulkea pää vinossa. Yleensä tulehtuneessa korvassa on eritteitä ja se saattaa punoittaa. Tervettä ja puhdasta korvaa ei tarvitse erikseen putsata. Jos koiralla on pitkät lurppakorvat ne keräävät enemmän likaa ja ne kannattaa puhdistaa aina ulkoilun jälkeen. Myös uimisen jälkeen korvat kannattaa kuivata, jotta vältyttäisiin korvatulehdukselta. Omistaja yleensä huomaa, mikä on sopiva korvanpuhdistusväli omalla koiralla.

Koiran korvien hygieniaan liittyy myös suonipihdit, millä nykitään koiran korvakarvoja. Jos koiralla kasvaa karvoja korvassa ne kannattaa nyppiä pois. Korvakarvat voivat heikentää koiran kuuloa tai altistaa korvatulehduksille. Korvien ja silmien hoitoon liittyvät tuotteet on kätevä tilata suoraan verkkokaupasta. Koiran tarvikkeita kannattaa ostaa jo valmiiksi ennen pennun/koiran saapumista ja hoitotoimenpiteisiin kannattaa panostaa ja totuttaa pentua jo aivan pienestä pitäen.

Siirry alkuun