Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Basic
EBI
Ferplast
Flamingo
Life Stages
Little&Bigger
Moderna
PetEasy
Pro Dog
Savic
Trixie
Vari Kennel
Baltic
Clipper
Deluxe
Drymate
Hunter
Kennel
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Peten Koiratarvike
Poista kaikki suodattimet

Kuljetushäkit ja -laatikot

140 tuotetta 1 kaupasta
< Edellinen

Koiran kuljetushäkki ja -laatikot netistä

Koiran kuljettaminen autossa ja muissa kulkuvälineissä on helpointa ja yksinkertaisinta kunnon kuljetushäkissä tai kuljetuslaatikossa. Kuljetushäkkejä- ja laatikoita on monenlaisia: kevyitä kankaisia, muovisia, sekä metallisia, teräksisiä ja alumiinista valmistettuja.

Metalliset kuljetus- ja näyttelyhäkit

Mikäli harrastaa koiranäyttelyistä, kuljetushäkkiä voi käyttää väliaikaisena häkkinä näyttelypaikalla. Esimerkiksi reilun kokoinen metallinen häkki on todella käytännöllinen ja turvallinen koiran tai koirien kanssa sekä autossa että näyttelypaikalla. Erikokoisia metallisia näyttelyhäkkejä saa ainakin Eläintarvikekaupasta sekä Trixie ja Savig Dog merkeiltä Zooplus verkkokaupasta. Metalliset kuljetus- ja näyttelyhäkit saa nättiin pinoon nopeasti, sillä jokainen sivu on irrotettava. Lisäksi näissä on muovinen kaukalomainen pohja, joka estää autoa likaantumasta.

 

Alumiinista valmistetut kuljetuslaatikot ovat todella kestäviä, kevyitä ja käytännöllisiä.Tällaisia on Trixie ja 4pets merkeillä. Myös nämä saa kasaan ja on nopea koota. Näitä voi käyttää sekä kuljetuksessa että näyttelypaikalla.

Kevythäkit koirille

Kevythäkit taas sopivat pienille koirille, joilla ei ole niin paljoa voimaa. Toki kevythäkkejä löytyy vielä keskikokoisellekin koiralle, mutta kannattaa harkita minkä kokoisen koiran on vielä turvallista matkustaa kevythäkissä ja toisaalta hyvä olla kevythäkissä näyttelypaikalla. Kevythäkkejä on Trixie, Karlie, Hunter, Sturdi, Pet Home, Little&Bigger, Easy Go ja Basic merkeillä. Häkit ovat suhteellisen edullisia ja kestäviäkin, jos koirat ovat rauhallisia. Kuljetushäkissä koiraa ei voi kantaa, nämä on tarkoitettu vain kuljetukseen ja väliaikaiseen oleskeluun esimerkiksi lentoasemilla, junassa tai näyttelypaikalla. Katso tarkemmin kevythäkit ja niihin liittyvät tuotteet täältä.

Muoviset kuljetuslaatikot

Muoviset kuljetuslaatikot tuuletusaukoilla ja verkko-ovella ovat suunniteltu pienten koirien ja kissojen kuljettamiseen junassa, lentokoneessa, autossa tai missä nyt kulkeekaan eläimen kanssa. Kuljetuslaatikko on todella pieni, joten jos matkustat koiran kanssa esimerkiksi autossa kauemmas, laita mieluummin koiraverkko tai joku muu ratkaisu. Junassa taas toimii hyvin myös kevythäkki, jonka voi kantaa mukana ja kasata junassa. Kevythäkissä koiralla on enemmän tilaa oleskella.

 

Joka tapauksessa kannattaa vertailla näiden kaikkien tuotteiden hintoja netissä ja mahdollisesti muutenkin tilata netistä, sillä hyvin todennäköisesti saat kuljetushäkit ja laatikot netistä edullisimmin.

Koiran autohäkit

Koiran kanssa autolla liikkuvien pitää ratkaista, mikä on paras tapa kuljettaa koiraa turvallisesti autossa. Koiran kuljettamista irrallaan ei voi missään tapauksessa suositella, vaikka sitäkin joskus näkee. Irrallaan autossa matkustava koira on turvallisuusriski niin itselleen kuin muillekin auton matkustajille, erityisesti äkkijarrutuksissa tai kolaritilanteissa.

Koiran autohäkit ovat turvallinen ratkaisu sekä koiralle että kuljettajalle ja muille ihmismatkustajille. Koiran koosta ja kuljetustarpeista riippuu, minkä tyyppinen koiran autohäkin tulisi olla. Pienille ja harvoin kuljetettaville koirille voi riittää kevyt nailonhäkki, joka kiinnitetään kuljetuksen ajaksi auton turvavöihin. Suositeltavampia ovat kuitenkin metalliverkosta valmistetut kuljetushäkit, joita löytyy runsas valikoima eri nettikauppojen valikoimista. Ammattilaisille, koiran tai koirien kanssa säännöllisesti liikkuville ja isojen koirien omistajille sopivin ratkaisu ovat tukevat, auton tavaratilaan asennettavat koiran autohäkit.

Autohäkkejä on markkinoilla sekä valmiina standardihäkkeinä että eri automerkeille sopivina merkkikohtaisina häkkeinä. Netissä palvelujaan tarjoavat myös monet yritykset, jotka valmistavat koiran autohäkkejä mittatilaustyönä. Tutkimalla netistä eri liikkeiden tarjontaa löytää itselleen ja koiralleen sopivan vaihtoehdon. Myös häkkien hintavertailu on nykyään helppoa nettikauppojen ansiosta. Koiran autohäkeissä on suuria laatu- ja hintaeroja. Tarjolla on runsas valikoima keveitä nailonhäkkejä, muovisia kuljetuslaatikoita ja metalliverkosta valmistettuja autohäkkejä erikokoisille koirille ja erimallisiin autoihin sopivina. Esimerkiksi Peten Koiratarvikkeen valikoimista löytyvät Karlien, ArtFexin, Dogmanin ja Trixien koiran autohäkit. Häkkien valmistusmateriaali on yleensä teräs tai kevyempi alumiini, ja kokoja riittää yhden koiran häkistä aina suuriin kahdelle isommallekin koiralle riittävän kokoiseen häkkiin saakka. Koiran on pystyttävä seisomaan suorana häkissä pää pystyssä. Myöskään istuessa tai maatessa koiran pää tai korvat eivät saa ylettyä häkin kattoon tai seiniin. Häkissä on oltava riittävästi tilaa myös kääntymiseen. On suositeltavaa varustaa kuljetushäkki aina juomakupilla.

Lemmikkistoren valikoimista voi katsoa Top Safen, Bravan, Savicin ja Dogmanin koiran autohäkkejä. Täältä löytyy myös suurempi, muovinen koirien kuljetusboksi autoon sekä kahdelle koiralle sopivia kuljetushäkkejä, joissa on väliseinä. Väliseinän voi yleensä halutessaan myös poistaa. Hauboksi on koirien autohäkkeihin erikoistunut yritys, joka valmistaa käsityönä autojen merkkikohtaisia koiranhäkkejä Vaasassa.

Kulkukoira myy Suomessa huippulaadukkaita Variocage -koiran autohäkkejä. Variocage-häkkejä on 14 erilaista mallia, yhden ja kahden koiran häkkejä sekä eri kokoja isoille ja pienille koirille. Teräsrunkoiset Variocage-häkit ovat ainoita, joissa on nykyautojen suunnittelua mukaileva erikoisrakenne, niin kutsuttu muutosvyöhyke. Sen tarkoituksena on ottaa vastaan voimakasta törmäysenergiaa, jota syntyy peräänajokolareissa. Muutosvyöhykkeen ansiosta riski koiran häkin työntymisestä auton takapenkille peräänajotilanteessa vähenee merkittävästi. Häkin vahvaan teräsrunkoon ei myöskään synny koiraa mahdollisesti vahingoittavia teräviä repeämiä. Avaimella lukittavasta Variocage-häkistä voro ei pääse viemään koiraasi, vaikka itse olisitkin hetken kauempana autolta. Variocage-koiran autohäkkien kokoa voidaan säätää pituussuunnassa. Näin häkin koon voi säätää koiran ja auton tavaratilan mukaan. Variocage-häkkien viimeistely on huippuluokkaa. Teräsrunkoiset häkit on jauhemaalattu, ja suurimmalle rasitukselle joutuvat osat on myös sinkitty. Häkin pohjalla on koiran liukastelua estävä, helposti puhdistettava kumimatto. Variocage-häkkien takaosassa on hätäuloskäynti siltä varalta, ettei auton takaovea saataisi avattua esimerkiksi peräänajokolarin tai jonkin muun syyn takia.

Aktiiviselle koiraharrastajalle koiran autohäkki on itsestään selvä hankinta. Arvokkaat työ-, harrastus- tai näyttelykoirat tarvitsevat turvallisen kuljetusmahdollisuuden automatkojen aikana. Vastuullinen koiran omistaja ajattelee sekä koiran että itsensä parasta hankkimalla lemmikilleen turvallisen koiran autohäkin. Verkkokaupoissa häkkeihin tutustuminen ja vertailu käy kätevästi, ja sopivan häkin löydyttyä riittää, että tilaa tuotteen. Muutaman päivän kuluttua häkki saapuu joko lähimpään postiin tai suoraan kotiin toimitettuna, ja voit aloittaa turvallisen matkanteon koirasi kanssa.

 

Yleistä autohäkeistä

  • Koirien turvalliseen kuljettamiseen autossa
  • Verkko-, teräs- ja alumiinirunkoisia
  • Myynnissä netissä esim. Kulkukoiran, Hauboksin ja Peten Koiratarvikkeen verkkokaupoissa
Siirry alkuun