Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Baskerville
Flamingo
Halti
Petsafe
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Kuonokopat

10 tuotetta 1 kaupasta

Kuonokoppa netistä

Pehmeä tai metallinen kuonokoppa on joissain tilanteessa tarpeellinen koiran ja muiden turvallisuuden kannalta, mutta sen säännöllinen ja pitkäaikainen käyttö on eläinsuojelulain nojalla kielletty. Netistä voi tilata laadukkaita kuonokoppia, joista esimerkiksi Baskerville -kuonokopat ovat koiralle vähemmän epämiellyttäviä, sillä koira pystyy tämän kuonokopan kanssa läähättämään ja juomaan. Katso myös muut kuonokopat ja kuonopannat netistä tältä sivulta ja tilaa tuotteet klikkaamalla itsesi kauppaan.

 

Kuonokoppaa ei koskaan saa käyttää koiralla rangaistuskeinona, vaan sitä käytetään lyhytaikaisesti ja väliaikaisesti esimerkiksi hoitotoimenpiteiden aikana. Aggressiivisesti käyttäytyvän koiran kanssa kuonokoppa helpottaa kulkemista ihmisten ilmoilla ja voimakkaasti haukkuvaa se helpottaa esimerkiksi rappukäytävissä. Kuonokopan käyttö saattaa lopettaa oireen, mutta ei aggression tai haukkumisen syytä. Vaikka oireesta päästäisiin eroon, voi syy ilmetä toisenlaisena oireena.

 

Koira voi purkaa eroahdistusta esimerkiksi pureskelemalla huonekaluja ja tavaroita kotona tai haukkumalla huoneistossa kaiken aikaa. Tällaisissa tilanteissa kuonokoppaa ei saa käyttää, sillä tällöin koira joutuu käyttämään sitä koko päivän. Kuonokopan käyttö eroahdistuksen hoitamiseen voi olla koiralle todella haitallista ja vain pahentaa oireita. Katso lisää kuonokopan käytöstä täältä ja häiriökäyttäytymisestä täältä.

Kankaiset kuonopannat

Kankainen kuonokoppa tai kuonopanta on usein helppo ja nopea käyttää, esimerkiksi väliaikaisesti rappukäytävästä kulkiessa tai lenkillä kauppaan poiketessa. Kankaisen kuonopannan voi käytön jälkeen sujauttaa taskuun.

 

Kankainen kuonopanta voi kuitenkin olla koiralle jopa hengenvaarallinen, jos koira on yksin eikä valvonnan alaisena. Kankaisen kuonopannan kanssa koira ei voi juoda eikä oksentaa, joten koira voi vaikka tukehtua omaan oksennukseensa. Trixie, Karlie, D&D, Comfort Muzzle ja Halti merkeillä on pehmeitä kankaisia kuonokoppia ja -pantoja, jotka puristavat koiran leuat hetkellisesti kiinni kokonaan. Muista, että lenkillä koira ei voi läähättää kuonopannan kanssa.

Metalliset kuonokopat

Laadukas metallinen, sopiva kuonokoppa on varmasti koiralle paras ja miellyttävin ratkaisu silloin, kun kuonokoppaa on välttämätöntä käyttää. Baskerville Ultra -kuonokoppa on todella hyvä monelle koiralle, siitä löytyy montaa eri kokoa. Se on metallia, mutta siinä on pehmeä neopreenisuoja koiran kuonon ympärillä, se kiinnitetään tukevasti koiran pantaan ja pään ympärille. Baskerville kuonokoppa pysyy siten vahvemmallakin koiralla. Kuonokopan verkko on harva, joten koira voi juoda, läähättää ja napata makupalan kuonokopan kanssa. Koira kannattaa totuttaa koppaan vähitellen.

 

Pro Dog Safety kuonokoppa on myös verkolla, mutta materiaali on muovi. Tässä kuonokopassa verkko on melko tiheä, joten koira ei voi juoda eikä syödä tämän kopan kanssa.

Siirry alkuun