Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Acme
Firedog
Pro Dog
Rukka
Tractive
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Metsästys

39 tuotetta 1 kaupasta

Koiran metsästystarvikkeet netistä

Metsästyksessä koira ei juuri tarvitse paljon mitään varusteita, olennaista on, että koiralla on metsästysliivi tai huomioliivi päällä metsässä, sekä mahdollisesti gps-paikannin kaulapannassa. Mutta itse metsästyskoiran koulutuksessa on toki paljon apua erilaisista koiratarvikkeista, joita voi käyttää koulutuksen apuna.

 

Metsästyskoiran koulutus aloitetaan tietysti ihan samalla tavalla kuin kaikkien muidenkin koirien, eli ensimmäiset 1,5 vuotta koiralle annetaan aivan peruskoutusta, jonka aikana koira oppii tottelemaan isäntäänsä. Joillakin metsästyskoiralajeilla metsästysvietit, kuten takaa-ajo ja noutaminen sekä haukkuminen, ovat niin vahvasti luonnossa, että peruskoulutuksen jälkeen koira osaa melkein kuin itsestään toimia oikein metsällä. Toki oikeaa toimintaa täytyy koulutuksella vahvistaa ja vääränlaista kitkeä, jos sellaista ilmenee.

Tarvikkeet noutokoiran koulutukseen

Suomessa koiria käytetään lähinnä joko hirven- tai jäniksen metsästyksessä tai lintumetsällä. Hirvenmetsästyksessä koiran täytyy osata ajaa tai pysäyttää hirvi ja ilmaista metsästäjille missä hirvi on. Jäniksen metsästyksessä koiran ajaa saaliin metsästäjän luokse. Lintumetsällä taas koiran tehtävä on noutaa ammutut linnut nätisti ja varovasti ja kantaa ne isännälle. Metsästyskoiran täytyy siis osata ajaa, jäljittää ja noutaa.

 

Noutamista täytyy harjoitella kotona paljon. Sitä varten on olemassa dummyja eli patukoita, joita heitetään ja koiran täytyy noutaa se ja tuoda isännälle. Dummyja on myös jänistä tai kania muistuttavia, Firedog ja Pro Dog merkeillä, ja näiden karvaisten parukoiden avulla koiraa voi tutustuttaa hyvin jäniksen metsästykseen.

 

Jäljittämisen opetteluun hyvä on jäljitysliina, joka on todella pitkä talutushihna. Koulutusvaiheessa on myös turvallista opettaa koiralle takaisintulo pillin avulla. Koirapillillä voit saada koiran tosi kaukaakin heti takaisin, mikä lisää olennaisesti turvallisuutta metsässä. Koirapillejä on Buffalo Horn ja Trixie merkeillä.

GPS-paikannin koiralle netistä

Hirvenmetsästyksessä  olisi suositeltavaa käyttää koiralla gps-paikanninta kaulapannassa. Paikantimen avulla koiran liikkeitä voi seurata omasta älypuhelinsovelluksesta, joka maksaa alle 3 euroa kuukaudessa. Tractive GPS-paikantimessa on valo, joka auttaa pimeässä löytämisessä ja se on vesitiivis. Varsinkin metsästyskoiran ensimmäisinä vuosina gps-paikannin voi olla joskus monen vaarallisen tilanteen pelastaja, sillä koiran vasta opetellessa metsissä kulkemista ja hirven ajamista, se voi innoissaan kadottaa suuntavaistonsa. Netistä löytyy ainakin Tractive GPS-paikannin.

 

Siirry alkuun