Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Almo Nature
Beneful
Burns
Coastal
Dental
Doggy
Exclusion
Four Friends
Golden
Grizzly
IAMS
Kong
Life Stages
Lukullus
Lupo
Mera Dog
Nutra Gold
Nutra Nuggets
Nutrivet
Pedigree
Planet Pet
Pro Pac
Purina
Purizon
Sam's Field
Trixie
Versele-Laga
Yarrah
Alggutten
Anf
Appetitt
Arion
Canami
Care
Carrier
Dogmio
Earthborn
Escapure
Forza10
Granatapet
Greenwoods
Highenergy
Kingsmoor
Kompis
Magnusson
Markusmuhle
Naturea
Optimanova
Pronature
Rinti
Rocco
Standardt
Tello
Wafcol
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Animail
Dogs First
Koiravaruste
Peten Koiratarvike
Zooplus
Poista kaikki suodattimet

Muut kuivaruokamerkit

1337 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Kuivaruoka on koirien pääasiallista ravintoa

Koiran ruokinnassa kuivaruoka on useimmille olennainen osa. Kuivaruokaa pidetään pääasiallisena ravintona ja sen lisäksi annetaan märkäruokaa tai tuoretta lihaa ja muuta ruokaa.

 

Kannattaa kuitenkin muistaa, että yleensä pelkkä kuivaruoka on liian yksipuolinen ravinto koiralle, siksi ainakin 1/3 ravinnosta kannattaa korvata jollain muulla laadukkaalla ruualla, kuten tuoreilla naudan luilla, lihalla tai sisäelimillä.

Runsaasti vaihtoehtoja

Koiran kuivaruuissa on valtavasti vaihtoehtoja. Löytyy viljatonta, hiilihydraatitonta, täysin luomuravintoa, enemmän tai vähemmän proteiinipitoista. Koiran kuivaruuassa on hyvä olla tarpeeksi proteiinia ja pääsääntö onkin, että mitä laadukkaampaa ja ravinnetiheämpää kuivaruokaa koira syö, sitä vähemmän se sitä tarvitsee. Yleensä tässä tuleekin säästöä: kannattaa ostaa laadukkaampaa ruokaa, vaikka se olisi kalliimpaa, sillä loppujen lopuksi sitä kuluu vähemmän.

 

Proteiinia ei kuitenkaan saa tulla liikaa, sillä se voi aiheuttaa koiralle ylivilkkautta. Proteiinin määrää kannattaa suunnitella lajin, koiran iän, aktiivisuuden ja koon mukaan. Koiran kuivaruokia on kymmeniä ellei satoja eri merkkejä, ja on ymmärrettävää, että kestää aikaa ennen kuin sopiva ruoka löytyy.

 

Jos koira on yhtään herkkä, saa esimerkiksi helposti allergiaoireita, kannattaa alkaa kokeilla hypoallergeenisia koiranruokia saman tien. Niitäkin on tarjolla todella monelta eri merkiltä. Netistä koiranruokavalikoimia on helppo selailla ja vertailla.

Siirry alkuun