Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Best Friend
Hau Hau Champion
Planet Pet
Polar Pet
RAUH!
Racinel
Trixie
Rosewood
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Puruluut

76 tuotetta 1 kaupasta

Koiran puruluut netistä

Puruluut ja erilaiset luut kuuluvat hyvinvoivan koiran päivittäiseen ruokavalioon. Koiralla kuin koiralla olisi aina hyvä olla tarjolla jotain pureskeltavaa, sillä muuten pureskelun kohteeksi on vaarassa joutua kaikki mahdollinen mitä ei saisi purra, kuten kengät! Pureskelu on koiralle täysin luonnollista lajityypillistä toimintaa, jokaa se purkaa stressiä, rauhoittuu ja samalla puhdistaa hampaitaan. Pureskelulla koira saa luonnollisesti myös ravintoaineita ja energiaa, riippuen mitä koira pureskelee, kuivattua lihaa vaiko naudan ydinluuta.

 

Puruvimman takia koiralla, sekä pienillä että isoilla, pitäisi olla pureskeltavaa. Jos koira jättää luunsa purematta, voi olla että kyseisen makuinen, mallinen tai lajinen luu ei sovi hänelle, joten kokeile jotain muuta. Puruluissa on kyllä valinnan varaa, varsinkin jos tilaat netistä!! Netissä on monia vaihtoehtoja sekä pennuille että täysikasvuisille koirille.

Aidot luut vai puristetut luut?

Aidot luut ovat koiralle todella hyvää ja luonnollista ravintoa. Niistä koira saa kivennäisaineita ja hivenaineita ja samalla vahvistaa leukojaan. Pikkukoirilla ei kuitenkaan välttämättä riitä voima leuoissa aitojen luiden pureskeluun, joten voi olla että pienelle koiralle parempia pureskeltavia ovat puristetut puruluut tai purutikut. Suurille koirille aidot luut ovat kuitenkin myös taloudellisesti paras vaihtoehto, koska isolla ja vahvallakin koiralla aito luu kestää kauan kun taas pienet puristetut luut häviävät koiran kurkkuun lähes herkkupaloina... Aidot luut ovat olennainen osa raakaruokintaa.

Pururullat ja solmitut puruluut

Puruluita on kyllä todella monenlaisia. Pururullat ja solmitut puruluut ovat monen sisäkoiran omistajan suosiossa, koska nämä luut eivät sotke samalla tavalla kuin esimerkiksi aidot luut sotkevat. Eläimen nahasta valmistettujen solmittujen puruluiden ja pururullien kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, sillä joskus ne ovat niin kovia, että koira voi vahingoittaa niillä suunsa ja kurkkunsa. Niiden liottamista kannattaa kokeilla myös.

Siirry alkuun