Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Aesculap
Andis
Basic
Moser Profiline
Oster
Wahl
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Trimmauskoneet ja terät

74 tuotetta 1 kaupasta

Koiran trimmauskoneet ja terät netistä

Koiran trimmauskone on tarpeellinen väline, jos koiran karvaa tulee lyhentää runsaasti. Trimmauskone soveltuu hyvin myös kaulan ja takapuolen trimmaukseen. Koira on hyvä totuttaa trimmauskoneeseen jo pienestä pitäen. Yleensä ääntä pitävät laitteet herättävät koirassa epäluuloa, joten tutustuminen ääneen ja pikku hiljaa eteneminen ja trimmauksesta palkitseminen todella kannattavat. Trimmauskoneen käyttö vaatii usein harjoittelua ja hyviä vinkkejä kannattaakin ottaa vastaan oman rodun harrastajilta tai trimmausta työkseen tekeviltä. Trimmauspöytä on hyvä hankita, jos meinaa harjoitella ja toteuttaa trimmausta itse. Kun koira on pitävällä alustalla ja oikealla ergonomisella korkeudella, on trimmauskoneen käyttö huomattavasti helpompaa, kun lattianrajassa köykkiminen. Koira kannattaa pestä ja kuivata ennen koiratrimmerin käyttöä, jotta trimmauskoneeseen ei mene epäpuhtauksia. Trimmauskoneen terä tulee myös öljytä käytön jälkeen. Trimmauskoneen teriä voi ostaa erikseen netistä, niin trimmauskoneelle saa kätevästi lisää käyttöikää. Trimmauskoneet ja terät on muutenkin kätevä tilata netistä. 

Koiran trimmauskoneen valinta netistä

Koiran trimmauskoneen valinta on usein vaikea, jos ei ole kokemusta trimmauksesta ja kyseisistä laitteista. Yleensä halvimmat trimmauskoneet kannattaa jättää kauppaan ja laatuun on hyvä panostaa, jos trimmausta meinaa tosissaan harrastaa. Rotupiireistä voi tiedustella käyttökokemuksia, mikä on omalle rodulle hyvä trimmauskone. Usein hyvän trimmauskoneen kanssa tarvitsee ostaa myös nyppimisvälineitä. Moser- trimmauskoneita löytyy monen hintaisia, toinen suosittu trimmauskonemerkki on Oster. Esimerkiksi Oster Golden A5 trimmauskone on maailman myydyimpiä trimmauskoneita, joita käyttävät niin yksityiset ihmiset kuin ammattitrimmaajatkin. Laadukkaat trimmauskoneet kestävät hyvin pitkää käyttöä, joten vaikka trimmauksessa kestää, niin ei tarvitse huolestua, että kone hyytyisi. Trimmauskoneisiin on myynnissä todella paljon erilaisia teriä. Yleensä verkkokaupan asiakaspalvelusta voi myös kysyä, mitkä terät soveltuvat parhaiten omalle rodulle. Hyvä trimmauskone ja sopivat terät mahdollistavat onnistuneen ja stressittömän trimmauksen niin ihmiselle kuin koirallekin. 

Yleistä trimmauskoneista

Trimmaus kuuluu kaikkien pitkäkarvaisten koirarotujen jatkuvaan hoitoon. Rodusta riippuen koiran turkkia joudutaan leikkaamaan enemmän tai vähemmän säännöllisesti karvan kasvamisesta ja rotukohtaisista eroista riippuen. Koiran trimmauskoneiden valikoima on suuri: niitä löytyy sekä johdollisina että akkukäyttöisinä versioina eri teho-, koko- ja hintaluokissa.

Lähes jokainen pitkäkarvaisen koiran omistaja tarvitsee jonkinlaisen koiran trimmauskoneen, mikäli ei halua käyttää koiraansa jatkuvasti ammattitrimmaajan käsittelyssä. Netistä ostaminen käy helpoiten. Verkkokauppojen valikoimia vertailemalla on helppo tutkia erilaisia koiran trimmauskoneita ja etsiä niistä itselleen sopivaa. Yleensä koiran kasvattaja tai ammattitrimmaaja osaa neuvoa sopivan trimmauskoneen valitsemiseksi omalle koiralle. Yksin koiran trimmauskoneiden vertailu saattaa vaikuttaa pohjattomalta suolta, sillä konemerkkejä on useita ja malleja vielä useampia. Kuinka löytää niistä se paras, edullisin ja juuri omalle koiralle parhaiten sopiva?

Esimerkiksi Peten Koiratarvikkeen valikoimissa on 7 eri trimmauskonemerkkiä, ja malleja on vielä useampia. Kuinka siis päättää, hankkiako Aesculap vai Andis, Moser, Optimum, Oster vaiko ehkä Wahl? Valittavissa on niin ladattavia, akulla toimivia langattomia koneita kuin perinteisiä johdon päässä olevia laitteita. Verkkovirralla toimivat laitteet toimivat hieman akkukäyttöisiä tehokkaammin, ja tämä kannattaa ottaa huomioon, jos koiralla on erityisen vahva turkki. Akkukäyttöinen koiran trimmauskone tarjoaa puolestaan vapauden liikkua ja toimia myös paikassa, jossa verkkovirtaa ei ole saatavilla.

Erikokoisille koirille ja koiran eri osille on saatavilla erikokoisia trimmauskoneita. Suuremmat koneet sopivat isommille koirille ja suurempien alueiden trimmaukseen. Tarkempaa työtä vaativille kohdille kuten kuonolle, tassuille tai jaloille on käytettävissä pienempiä ja tarkempia koneita.

Saksalainen Aesculap on valmistanut koirien trimmauskoneita jo vuodesta 1912 lähtien. Aesculapin koneet on tarkoitettu ammattikäyttöön kuten ammattitrimmaajille, eläinlääkäreille ja oppilaitoksiin, sekä tietenkin vaativille harrastajille. Aesculapin tehtaan mottona on, että he eivät myy määrää vaan laatua. Valikoima sisältää erikokoisia verkkovirralla tai ladattavalla akulla toimivia trimmauskoneita. Akkukäyttöisen koneen mukana toimitetaan aina kaksi akkua, jolloin toinen akku on latauksessa toisen ollessa käytössä. Tämä takaa jatkuvan ja häiriöttömän työskentelyn. Useimmissa Aesculapin trimmauskoneissa käytetään Snap On -teriä, jotka sopivat myös esimerkiksi tiettyihin Moserin, Osterin ja Andisin trimmauskoneisiin. Ennen oman koiran trimmauskoneen hankkimista voit käydä, ja sinun ehkä kannattaakin käydä, muutamia kertoja ammattitrimmaajan tai pennunkasvattajan luona trimmauttamassa koirasi. Samalla voit keskustella siitä, minkä tyyppinen trimmauskone olisi paras juuri tälle koiralle ja opiskella trimmausta käytännössä. Tiettyjen perusasioiden opiskelun jälkeen sinulle syntyy trimmaamisessa tarvittava rutiini ja voit huolehtia itse koirasi turkin kunnosta ja hyvinvoinnista.

Oman koiran trimmaaminen voi olla hyvinkin mukavaa ja rentouttavaa, myös koiralle, jos se on tottunut trimmaamiseen pienestä pitäen. Turkki on koiran hiukset, ja siitä on pidettävä yhtä hyvää huolta kuin sinusta itsestäsikin. Siisti, puhdas ja kaunis koira on aina ilo silmälle, toisin kuin likainen takkukasa. Koiran terveyden kannalta on hyvin tärkeää pitää se puhtaana ja siistinä, kynnet leikattuina ja turkki ojennuksessa. Vanhan, kuolleen karvan poistaminen koiralta on tehtävä säännöllisesti, jotta uusi karva pääsee kasvamaan vapaasti. Kesän helteillä lemmikkiä helpottaa, kun sen päällä ei ole paksua, mahdollisesti osittain kuollutta karvaa sisältävää turkkia, vaan karvat on leikattu lyhyiksi ja siisteiksi.

Koiran trimmauskoneiden erilaisilla terillä ja kammoilla vaikutetaan siihen, kuinka pitkäksi karva jää. Vaihtoehtoja on yleensä hyvin lyhyestä, jopa alle puolen millin sängestä yli sentin pituiseen karvaan. Erilevyisiä teriä käytetään koiran eri kehonosien trimmaukseen. Koiran trimmauskoneille on olemassa omat teräöljynsä sekä terien puhdistusaineet, joita tarvitaan koneen huoltoon ja sen häiriöttömän toiminnan varmistamiseen.

Lyhyesti trimmauskoneista

  • Tarpeen pitkäturkkisten koirien turkin kunnossapitoon
  • Useita merkkejä ja malleja
  • Saatavilla useimmista netissä toimivista koiratarvikeliikkeistä
Siirry alkuun