Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Aesculap
Andis
Basic
Chadog
Furminator
Greyhound
Ideal Dog
Moser Profiline
Oster
PetEasy
Phoenix
Rose Line
Show Dog
Trixie
Wahl
Sibel
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Trimmaustuotteet

159 tuotetta 1 kaupasta
< Edellinen

Trimmaustuotteet netistä

Koiran turkin hoitoon tarvii rodusta riippuen muutaman trimmausvälineen tai koko trimmaus arsenaalin. Koiran trimmausvälineet kannattaa ostaa netistä jo koiraa hankittaessa. Etukäteen voi selvittää, mitkä trimmaustuotteet sopivat omalle rodulle parhaiten. Karkeakarvaisille roduille trimmaus on osa koiran hyvinvoinnista huolehtimista. Karkeakarvaisesta rodusta ei lähde juuri irtokarvaa, joten trimmauksen avulla koiran karvanlähdön voi pitää hyvin kurissa ja samalla kodin siistinä irtokarvoista. Trimmaustuotteita on hyvin saatavilla netistä. Valikoima on laaja ja trimmausvälineitä monenlaisia, joten kannattaa tutustua hyvin valikoimiin ja miettiä, mitkä tuotteet olisivat omalle koiralle tarpeellisia. Koiran trimmausta voi ostaa palveluna myös muualta, mutta jos itsellä on kiinnostusta ja intoa opetella, niin välineet voi ostaa myös itse ja säästää näin myös koiran trimmauskuluissa. Trimmauspöytä on hyvä ja ergonominen hankinta, jos haluaa trimmata koiran itse. Ainakin välisiistimiset kannattaa tehdä itse, jotta turkin hoitoväli ei muodostu liian pitkäksi ja koiran turkki säilyy rodunomaisena läpi vuoden. 

Trimmauskone, nyppimiskumit vai trimmausveitsi?

Trimmauksen tarkoituksena on poistaa helposti irtoava karva, jonka voi tehdä joko nyppimällä tai koneellisesti yleensä noin 2-4 kertaa vuodessa. Nyppiminen ei satuta koiraa, koska poistettava karva on löysästi kiinni. Kuollut karva takkuuntuu helposti ja se voi huopaantua koiran ihoa vasten ja aiheuttaa ihossa tulehduksia. Kuollut karvapeite on siis täysin tarpeeton koiralle, koska se ei myöskään lämmitä, kuten tuore karva. Koiran voi trimmata rodusta riippuen joko kokonaan nyppimällä tai osittain koneellisesti. Nyppimiskumit ja trimmausveitsi ovat hyviä apuvälineitä koiran trimmaamiseen. Koiraa ei kannata pestä ennen nyppimistä, jotta karvasta saisi paremman otteen. Nyppimiskumin avulla saadaan hyvä ote koiran karvasta ja karva ei katkea, vaan lähtee hyvin kokonaisena pois. Trimmausveitsi on myös näppärä väline irtokarvan poistoon. Koiran trimmauskoneella saadaan trimmattua hyvin rodusta riippuen esimerkiksi kaula tai takapuoli. Tassujen ja pään trimmaukseen soveltuvat taas hyvin trimmaussakset. Trimmauskivi on hyvä yleinen apuväline karkea- tai sileäkarvaisille roduille. Trimmauskivi sopii hyvin irtokarvan poistoon ja turkin viimeistelyyn. Koiran karva on siisti, kun kaikki karvat ovat suunnilleen samanikäisiä. Trimmattu koira on siisti ja myös koiran iho pysyy silloin yleensä terveenä.  

Koiran trimmaustarvikkeet

Säännöllinen koiran turkin trimmaaminen on monille koiraroduille välttämätöntä turkin pysymiseksi hyvässä kunnossa ja takuttomana. Lyhyt- ja karkeakarvaiset rodut eivät yleensä tarvitse kuin harjauksen ja pesun silloin tällöin, mutta pitkäkarvaisten koirarotujen säännöllinen turkin hoito on ehdottoman tärkeää. Koiran trimmaustarvikkeita on hyvin saatavilla eri verkkokauppojen valikoimissa. Tietyt välineet ja tarvikkeet ovat tarpeen kaikille koiranomistajille.

Harja irtokarvojen poistoon, kynsileikkurit ja mieto, koiralle sopiva shampoo pitäisi löytyä kaikkien koiranomistajien varastosta. Pitkäkarvaisille koirille ja näyttelykoirille tuotevalikoima on huomattavasti tätä laajempi. Koiran trimmaustarvikkeet käsitetään usein ammattilaisten tai aktiivisten harrastajien tuotteiksi, mutta koiranomistaja tarvitsee välineitä koiran päivittäisessä hoidossa, mikäli hän ei käytä koiraa säännöllisesti ja usein ammattilaisen siistittävänä.

Koiran trimmaustarvikkeisiin kuuluvat erilaiset sakset. Pitkäkarvaisille koirille tarvitaan yleensä suorateräiset sekä ohennussakset. Saksissa kannattaa panostaa laatuun, koska terävillä ja hyväkuntoisilla saksilla koiran siistiminen käy helposti, ja laadukkaat sakset kestävät käytössä vuosia. Lisäksi tarvitaan erilaisia karstoja, harjoja ja kampoja, sekä useimmille koiraroduille myös jonkun tyyppinen pohjavillanpoistaja. Vanha, kuollut karva on tärkeää poistaa ajoissa, että uusi karva pääsee vapaasti kasvamaan. Jos vanhaa karvaa ei poisteta, koiran turkki takkuuntuu ja uusi karva kasvaa epätasaisesti, saattaen altistaa myös erilaisille ihovaivoille. Markkinoilla on paljon erilaisia trimmausveitsiä, mutta niiden käyttö on syytä opetella huolellisesti, ettei tee vahinkoa koiran iholle tai turkille. Koiran trimmaustarvikkeisiin luetaan myös pesu- ja hoitoaineet.

Jos koiraa joutuu pesemään usein, koiria on useita, tai kodissa ei ole sopivaa paikkaa missä pestä koira, voi koiran pesuamme olla tarpeellinen hankinta. Tavallisessa ammeessa koiraa pestäessä kannattaa ammeen pohjalle hankkia pesumatto koiran liukastumisen estämiseksi. Lyhytkarvaisille roduille riittää pesu pari kertaa vuodessa, tai jos koira on erityisen likainen. Pitkäkarvaisten rotujen turkkia joudutaan pesemään huomattavasti useammin. On tärkeää käyttää mietoja, koiran hoitoon tarkoitettuja shampoita ja hoitoaineita. Verkkokaupoissa on tarjolla laajat valikoimat useiden eri merkkien koiranpuhdistusaineita. Kokeilemalla tai kysymällä esimerkiksi koiran kasvattajalta löytyvät sopivat tuotteet omalle koiralle. Koiran trimmaustarvikkeet kestävät yhden tai kahden koiran käytössä yleensä vuosia, etenkin jos on alun perin satsannut hankinnassa laatuun. Ennen trimmausta ja karvojen leikkausta tai nyppimistä tulee koiran turkin olla puhdas. Likainen ja rasvainen turkki pilaa helposti trimmausvälineet, eikä likaista karvaa ole miellyttävä käsitellä. Pesun jälkeen koiran turkin voi käsitellä hoitoaineella harjauksen helpottamiseksi. Hoitoaine estää myös lian tarttumista karvoihin. On suositeltavaa kuivata koira hiustenkuivaimella tai erityisellä turkinkuivaimella pesun jälkeen. Kuivaamisessa on varottava käyttämästä liian kuumaa ilmaa. Etenkin näyttelykoiran tai -koirien omistajalle turkinkuivain on kannattava hankinta, koska koiria joudutaan pesemään usein.

Koiran trimmaustarvikkeiden valikoima verkkokaupoissa on hyvin laaja. Nettikauppojen valikoimia tutkimalla ja vertailemalla löytää omalle koiralle sopivat tuotteet ja trimmaustarvikkeet. Eri koiraroduilla on erilaisia vaatimuksia trimmaustarvikkeiden suhteen, asiantunteva nettikauppa palvelee niin tavallista koiranomistajaa kuin ammattilaisiakin.

Laadukkailla koiran trimmaustarvikkeilla koiran hoitaminen käy vaivattomasti, ja tuloksena on kaunis ja siisti koirayksilö. Koirien karvat kasvavat aivan kuten ihmisellä, joten turkin jatkuva hoitaminen kuuluu koiranomistajan tehtäviin siinä kuin koiran ruokkiminen, koulutus tai ulkoiluttaminenkin. Vanhan karvan poisto on ensisijaisen tärkeää, jotta uusi turkki pääsee esteettä kasvamaan. Useimmilla pitkäkarvaisilla roduilla täydellisen trimmauksen joutuu tekemään pari kertaa vuodessa, oikean ajankohdan huomaa helposti, kun koirasta alkaa irrota normaalia enemmän vanhaa karvaa. Asiantuntevat kasvattajat neuvovat mielellään koiran ostajalle, kuinka hoitaa kyseisen rodun turkkia, ja opastavat mistä hankkia sopivat koiran trimmaustarvikkeet omalle koiralle.

Yleistä trimmaustarvikkeista

  • Koiran turkin säännölliseen hoitoon
  • Pitkäkarvaisille koiraroduille
  • Nettikaupoissa laajat valikoimat esim. Musti ja Mirri tai Peten Koiratarvike
Siirry alkuun