Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Aesculap
Andis
Animology
Aptus
Basic
Bio-Groom
Chadog
Dorwest Herbs
Espree
Flamingo
Furminator
Greyhound
Ideal Dog
Isle Of Dogs
K9 Competition
Kong
Kurgo
Lawrence
Little&Bigger
Moser Profiline
Oster
PetEasy
Pet Silk
Phoenix
Rose Line
Safari
Show Dog
Spratts
Trixie
Wahl
Classic
Maxipin
Sibel
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Turkinhoito

457 tuotetta 1 kaupasta
< Edellinen

Koiran turkin hoito

Koiran turkkeja on monenlaisia: lyhytkarvaisia, pitkäkarvaisia, kiharoita, karkeita tai sileitä. Kaikki koirat tarvitsevat kuitenkin turkin hoitoa, tosin keinot ja hoidon määrä vaihtelevat. Suomen oloissa myös talvi aiheuttaa oman lisähaasteensa, koska paakkuuntuva lumi tekee turkista äkkiä takkuisen. Ennaltaehkäisevä keino on hommata koiralle suojapuku, jota käyttää talviaikaan. Koiran turkkia ei kannata pestä kovin usein, ellei akuuttia tarvetta ole. Ihosta häviää luonnollinen rasva, jos koiraa pestää liian usein.  Eli jokaisen uintireissun päätteeksi ei välttämättä kannata pestä koiraa shamppoolla.

Harjat ja karstat

Koiran huoltoa ei kannata tehdä liian hankalaksi, vaan kannattaa ostaa netistä hyvät harjat ja karstat jo alkuun. Lyhytkarvaisen koiran karva harjautuu parhaiten kumisualla tai muulla lyhytkarvaisen koiran harjalla. Keväisin ja syksyisin irtoaa yleensä enemmän aluskarvaa ja silloin kannattaakin panostaa koiran turkin hoitoon. Pitkäkarvaisilla koirilla suositellaan harjausnesteen käyttöä, joka helpottaa turkin harjaamista. Pitkäkarvainen koira tarvitsee yleensä useamman erilaisen harjan ja karstan. Latvoille sopii pehmeä muovipiikkiharja. Takkukohtiin suositellaan rautapiikkistä harjaa, kampaa tai karstaa.  

Trimmaustuotteet

Osa koirista tarvitsee viikottaista trimmausta. Karkeakarvaisista koirista ei juuri muuten lähde karvaa, mutta jos irtokarvoja alkaa näkyä, niin on selvästi trimmauksen aika. Esimerkiksi nyppimiskumit, trimmausveitsi ja trimmauskivet helpottavat irtokarvojen nyppimistä ja poistoa. Trimmauskoneen avulla voi tehdä laajempia karvanpoistoja. 

Turkin puhdistus ja hoito

Koiran turkki puhdistetaan erikseen siihen suunnitelluilla shampoilla ja hoitoaineilla. Liiallista pesua tulee kuitenkin välttää. Turkinhoidon viimeistelyyn on myös omat tuotteensa, joilla turkki pysyy pitkään siistinä. Jos koiran turkki on kiilloton ja karvaa irtoaa paljon, tulee tarkistaa myös koiran ruokavalio ja koiran tarvitsemat vitamiinit, lisäravinteet ja öljyt. Erilaiset turkinkuivaimet ovat arkea helpottava ostos, millä erityisesti pidempikarvaisten koirien turkit on helppo kuivata aina pesun jälkeen. 

Siirry alkuun