Trimmauskoneenterä Andis UltraEdge
31,90€
Avital Biotin 250 tablettia
25,90€
Trimmauskone Oster A5 2-Speed
149,99€
Trimmauskone Andis AGC2 SE, Eri värejä
135,20€ 169,00€
Trimmauskone Andis AGRV, musta
219,00€
Trimmauskone Aesculap Exacta
149,00€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
1 All Systems
8in1
Aesculap
Andis
Aptus
Beaphar
Bio-Groom
Biofarm
Bobmartin
Buster
Chadog
Dog Gone Smart
Doggyman
Dorwest Herbs
Espree
Furminator
Golden
Grau
Greyhound
Ideal Dog
Isle Of Dogs
K9 Competition
Karlie
Kong
Lawrence
Little&Bigger
Mars
Moser
Oster
Pet Head
Pet Silk
Phoenix
Planet Pet
Racinel
Roseline
Safari
Strandbodarnas
Trixie
Virbac
Wahl
Clipper
Hunter
Luposan
Maxipin
Pcl
Request
Sibel
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Animail
Koiravaruste
Peten Koiratarvike
Zooplus
Poista kaikki suodattimet

Turkinhoito

537 tuotetta 4 kaupasta
< Edellinen

Koiran turkin hoito

Koiran turkkeja on monenlaisia: lyhytkarvaisia, pitkäkarvaisia, kiharoita, karkeita tai sileitä. Kaikki koirat tarvitsevat kuitenkin turkin hoitoa, tosin keinot ja hoidon määrä vaihtelevat. Suomen oloissa myös talvi aiheuttaa oman lisähaasteensa, koska paakkuuntuva lumi tekee turkista äkkiä takkuisen. Ennaltaehkäisevä keino on hommata koiralle suojapuku, jota käyttää talviaikaan. Koiran turkkia ei kannata pestä kovin usein, ellei akuuttia tarvetta ole. Ihosta häviää luonnollinen rasva, jos koiraa pestää liian usein.  Eli jokaisen uintireissun päätteeksi ei välttämättä kannata pestä koiraa shamppoolla.

Harjat ja karstat

Koiran huoltoa ei kannata tehdä liian hankalaksi, vaan kannattaa ostaa netistä hyvät harjat ja karstat jo alkuun. Lyhytkarvaisen koiran karva harjautuu parhaiten kumisualla tai muulla lyhytkarvaisen koiran harjalla. Keväisin ja syksyisin irtoaa yleensä enemmän aluskarvaa ja silloin kannattaakin panostaa koiran turkin hoitoon. Pitkäkarvaisilla koirilla suositellaan harjausnesteen käyttöä, joka helpottaa turkin harjaamista. Pitkäkarvainen koira tarvitsee yleensä useamman erilaisen harjan ja karstan. Latvoille sopii pehmeä muovipiikkiharja. Takkukohtiin suositellaan rautapiikkistä harjaa, kampaa tai karstaa.  

Trimmaustuotteet

Osa koirista tarvitsee viikottaista trimmausta. Karkeakarvaisista koirista ei juuri muuten lähde karvaa, mutta jos irtokarvoja alkaa näkyä, niin on selvästi trimmauksen aika. Esimerkiksi nyppimiskumit, trimmausveitsi ja trimmauskivet helpottavat irtokarvojen nyppimistä ja poistoa. Trimmauskoneen avulla voi tehdä laajempia karvanpoistoja. 

Turkin puhdistus ja hoito

Koiran turkki puhdistetaan erikseen siihen suunnitelluilla shampoilla ja hoitoaineilla. Liiallista pesua tulee kuitenkin välttää. Turkinhoidon viimeistelyyn on myös omat tuotteensa, joilla turkki pysyy pitkään siistinä. Jos koiran turkki on kiilloton ja karvaa irtoaa paljon, tulee tarkistaa myös koiran ruokavalio ja koiran tarvitsemat vitamiinit, lisäravinteet ja öljyt. Erilaiset turkinkuivaimet ovat arkea helpottava ostos, millä erityisesti pidempikarvaisten koirien turkit on helppo kuivata aina pesun jälkeen. 

Siirry alkuun