Koiratarvikkeet netistä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Basic
Feel Active
Halti
Hurtta
Julius-K9
Kurgo
Kusse & Kutta
Non-Stop
Petsafe
Pro Dog
RuffWear
Rukka
Trixie
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Valjaat

309 tuotetta 1 kaupasta
< Edellinen

Koiran valjaat netistä

Koiralle valjaat ovat usein miellyttävämmät päällä kaikissa olosuhteissa kuin pelkkä kaulapanta. Valjaita tarvitaan monissa eri tilanteissa, ei pelkästään silloin, kun vedetään jotain tai yritetään olla vetämättä. Katso parhaat tuotteet ja tuotemerkit tältä sivulta, vertaa hintoja ja tee tilaus menemällä verkkokauppaan.

 

Koiran valjaita tarvitaan lähes aina koiran kanssa työskennellessä: etsinnässä, metsästyksessä, vetämisessä, näyttelyissä sekä ihan tavallisella lenkillä ja miksei vaikka pihallakin. Valjaat eivät paina niskaa ja kaulaa kuten kaulapanta, vaan niisä paino tasaantuu tasaisesti joka puolelle. Siksi esimerkiksi juoksulenkillä koiran voi olla mukavampi juosta valjaissa kuin niin, että hihna jähtee kaulapannasta. Valjaissa hihna kiinnitetään selän puolelle, lapaluiden väliin. Näin narukaan ei mene juostessa jatkuvasti jalkojen väliin.

Parhaat koiran valjaat

Laadukkaimpia koiran valjaita ovat Julius K9 valjaat, joita on useita eri malleja ja kokoja eri tarkoituksiin ja erikokoisille koirille. Valjaiden on erittäin tärkeää olla sopivat: valjaat eivät saa koiran päällä heilua ja hölskyä miten sattuu, vaan niiden pitää pysyä napakasti paikoillaan. Muuten ne hiertää ikävästi. Liian suuret valjaat myös lähtevät helposti irti, koira pääsee pujauttamaan itsensä niiden välistä pois.

 

Valjaat helpottavat kaikenlaista harrastamista koiran kanssa. On esimerkiksi helpompi harjoitella agilityesteitä, kun talutushihna ei roiku kaulasta jalkojen väliin. Etsinnässä olevia koiria myös kaulan alta roikkuva hihna voi häiritä ja muutenkin koiran on mukavampi työskennellä kevyen tuntuisissa valjaissa. Laadukkaita ovat myös Rukka ja Hunter merkkiset valjaat, joista löytyy myös kokoja sekä pienille että isoille koirille. Aivan pienten koirien valjaat ovat kuitenkin usein kiven alla löytää.

Vetovaljaat ja vedonestovaljaat

Koiran vetoon tarkoitetut valjaat ovat erilaiset kuin ihan jokapäiväiseen käyttöön suunnitellut valjaat. Vetovaljaissa on vahva ja leveä rinnan yli kulkeva vyö, joka auttaa koiraa kohdistamaan vedon oikein. Laadukkaita vetovaljaita ja vöitä on Hunter valjaat sekä Kennel Equip Basic Active vetovyö. Näitä tarvitaan esimerkiksi koirahiihdossa tai koiravaljakkohommissa.

 

Vedonestovaljaat taas ovat valjaat, joiden tarkoitus on estää koiraa vetämästä lenkillä ja saada se pysymään rinnalla. Vedonestovaljaat kiristyvät epämiellyttävästi, kun koira vetää liikaa, jolloin koira lopettaa vetämisen. Vedonestovaljaiden avulla koiran olisi tarkoitus oppia olemaan vetämättä, eikä niitä ole tarkoitus käyttää jatkuvasti.

Yleistä koiran valjaista

Koirille on saatavissa monenlaisia ja moniin eri tarkoituksiin sopivia valjaita. Erityisesti koirille, jotka vetävät hihnassa, valjaat saattavat olla tavallista kaulapantaa parempi ratkaisu. Vetäminen kaulapannassa rasittaa koiran niskaa ja koko kehoa, mutta valjaita käytettäessä veto jakautuu tasaisesti koko koiran kehon alueelle eikä aiheuta lihasten jumittumista tai ylimääräistä rasitusta koiralle. On tärkeää, että koiran valjaat ovat sopivat ja istuvat koiralle hyvin.

Valjaita valittaessa kannattaa tarkistaa myös valjaiden kovat kohdat, kuten soljet, lukot ja liitoskohdat, etteivät ne hankaa koiraa aiheuttaen mahdollisesti kipeitä hiertymiä. Koiran valjaat ovat turvalliset käyttää: sopivista valjaista koira ei pääse irti kuten joskus voi tapahtua kaulapantaa käytettäessä koiran esimerkiksi säikähtäessä jotain.

Yleensä koiran valjaiden materiaali on nahkaa tai tekstiiliä. Valjaita on monen tyyppisiä yksinkertaisesta t-mallin valjaasta hyvin istuviin y-mallisiin sekä koiran kaulan ja vatsan ympärille säädettäviin malleihin. Valjaita hankittaessa niitä kannattaa kokeilla omalle koiralle. Osa valjaista on säädettäviä, jolloin valjaiden käytön voi aloittaa jo pennun ollessa pieni, ja pennun kasvaessa valjaiden kokoa on käytössä helppo suurentaa sopivaksi. Täysikokoiselle koiralle voi hankkia myös yhdenkoonvaljaat, kunhan muistaa tarkistaa, että valjaat ovat koiralle sopivan kokoiset. Normaaliin ulkoiluun sopivat keveämmätkin tekstiilivaljaat, etenkin jos koira ei ole kovin suuri eikä vedä kovaa. Isommille ja voimakkaille koirille, jotka ehkä myös vetävät talutettaessa, kannattaa hankkia tukevammat valjaat, koska valjaat antavat koiralle enemmän voimaa vetämiseen painon jakautuessa tasaisesti. Varsinaisille vetokoirille on saatavissa nimenomaan tähän tarkoitukseen suunniteltuja valjaita jotka ovat kestäviä, antavat hyvän tuen ja rasittavat mahdollisimman vähän pulkkaa vetävää koiraa.Valjaissa koira pysyy hyvin omistajan tai kouluttajan hallinnassa, eivätkä ne hankaa pitkäkarvaisenkaan koiran turkkia kuten jotkut kaulapannat voivat tehdä.

Verkkokauppojen valikoimista löytyy valtavasti erilaisia koiran valjaita. Nahkaisten, tekstiilisten tai pehmustettujen valjaiden lisäksi tarjolla on myös muun muassa huomiovärisiä turvavaljaita, jotka on varustettu vahvoilla heijastimilla koiran näkyvyyden parantamiseksi pimeässä. Koiratarvikkeita valmistavan kotimaisen Hurtan mallistossa on useita erilaisia 3M-heijastimilla varustettuja koiran valjaita, jotka ovat mukavia käyttää ja konepestävyyden ansiosta helppoja pitää myös puhtaana.

Ulkoilukäyttöön tarkoitettujen ja vetovaljaiden lisäksi koirille on tarjolla myös turvavaljaita autossa käytettäväksi. Jos koira ei matkusta autossa omassa häkissään tai ristikolla eristetyssä auton tavaratilassa, tulee se ehdottomasti kytkeä kiinni auton turvavöihin. Äkkipysähdystilanteessa esimerkiksi 50 km tuntivauhdissa 30 kiloa painava koira muuttuu 800 kiloa painavaksi möhkäleeksi. Tämä tulee pitää mielessä hankittaessa koiralle turvavaljaita autoon. Kevyet valjaat heppoisilla muovilukoilla eivät näissä tilanteissa suojele koiraa tai muita autossa matkustavia millään tavalla. Saatavilla on esimerkiksi huippulaatuiset Allsafe-turvavaljaat koirille, joiden vetolujuus on testattu 1000 kiloon saakka. Näissä valjaissa koira pysyy turvallisesti kiinni myös äkillisissä jarrutuksissa tai onnettomuuden sattuessa. Allsafe-valjaat löytyvät ainakin Kulkukoiran verkkokaupasta. Valjaita on saatavissa neljää eri kokoa erikokoisten koirien tarpeisiin, pienistä 5 – 18 kg painavista koirista aina isoihin, yli 55 kiloisiin koiriin saakka. Nämä valjaat sopivat hyvin myös normaaliin ulkoilukäyttöön, sillä niissä on lenkki, johon talutin tai autossa käytettäessä turvavyön kiinnityskappale saadaan kiinnitettyä. Turvavaljaat on valmistettu erittäin kestävästä turvavyömateriaalista, ja niissä on edessä näkyvät heijastimet ja veto-osan sisäpinta on pehmustettu koiralle miellyttäväksi. Tutkimalla eri koiratarvikkeita myyvien verkkokauppojen valikoimia löydät varmasti sopivat valjaat omalle koirallesi. Tarkat kokotaulukot auttavat oikean koon valitsemisessa, säädettävien valjaiden sopiessa useamman kokoisille koirille. Internetissä toimivat verkkokaupat ovat monen syrjäseudulla asuvan koiranomistajan pelastus, koska netistä tilaamalla säästää niin aikaa, vaivaa kuin rahaakin.

Koiran valjaista lyhyesti

  • Nahkaiset tai tekstiilivaljaat pannassa vetäville koirille
  • Turvavöihin kiinnitettävät turvavaljaat koiran autossa kuljettamiseen
  • Kiinnitettävä huomiota valjaiden sopivaan kokoon sekä laatuun
  • Nettikaupoissa hyvät valikoimat koirien valjaita
Siirry alkuun